Prostreno.cz

Zázračný retinol by se měl aplikovat s mírou

Pořídila jste si retinol a už se nemůžete dočkat, až ho vyzkoušíte? Tak jistě, mluví se o něm jen v samých superlativech. Víte ale, že pokud s ním nemáte žádné předchozí zkušenosti, měla byste ho nanášet jednou týdně, a to v minimálním množství?

Ještě před pár lety se o retinolu mnoho nevědělo, dnes se o něm vyprávějí hotové kosmetické legendy. Tento derivát vitaminu A je považován za jednu z nejlepších a nejúčinnějších pečujících látek, která minimalizuje známky stárnutí, zvyšuje elasticitu pleti, umazává pigmentové skvrny a zabraňuje rozpadu kolagenu. Když se člověk doslýchá o jeho famózním působení, má chuť se v něm doslova koupat. Jenže pozor, aplikace retinolu má své hranice! A to zejména v samotném počátku jeho používání.

Seznamte se s pravidly bezpečnosti práce

„Pokud retinol nanášíte příliš často a ve vysoké koncentraci, můžete registrovat nepříjemné pálení, svědění a podráždění. Žádnou výjimkou nejsou ani záněty, stejně jako nadměrná suchost a tvorba pupínků,“ nalévá čistého vína americký certifikovaný dermatolog Howard Sobel, který patří ke špičkám ve svém oboru. Potvrzuje tak skutečnost, že jakkoli je tato látka vychvalovaná, přichází s některými nežádoucími vedlejšími účinky. Jak s ní tedy zacházet správně?

Hlavně nepřepálit start

„Jakmile se vaše pokožka retinolu náležitě přizpůsobí, můžete ho využívat denně, a dokonce zkusit i koncentrovanější recepturu,“ vysvětluje další americká expertka přes krásu Kseniya Kobets. „Než se ale tak stane, doporučuji začít s nanášením jednou týdně, a to v množství velikosti hrášku,“ radí tato dermatoložka s tím, že by jednotýdenní aplikace měla trvat několik měsíců. Přijde vám to málo? Věřte, nebo ne, i tak možná zaznamenáte výše jmenované nežádoucí vedlejší účinky. „Jakmile tyto stavy odezní, je to znamení, že můžete zvýšit frekvenci aplikace retinolu na několikrát týdně a nakonec i denně, pokud si to přejete,“ uzavírá Kseniya Kobets. Tak to vidíte, všechno má svůj čas.

Zdroj: www.realsimple.com/how-often-to-use-retinol-8408181





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat