Prostreno.cz

Komentáře k článku

Anna Červenková 07.01.2024

Dává krásnou barvu

Tomáš 07.01.2024

Tomu nevěřte,nic takového nemůže fungovat. Je to obyčejné koření na chuť. Jako bych si myslel že je podravka něčím výjimečná.

Ladik Tomáš 07.01.2024

No jo Tomiku, jenže podravka je sůl, glutamát, barviva a špetka zeleniny na chuť, kdežto kurkuma je kořen, vzhledem podobný zázvoru, jen je uvnitř oranžový.

Petr Tomáš 07.01.2024

Kurkuma je léčivka, někdo dokonce uvádí že cytostatikum proto se její užívání nemá přehánět. Uvádí se že 3g po 3týdny, pak vysadit nebo značně snížit množství. Jak autor uvádí je nutno užívat např z pepřem, jinak kurkumu zpracují játra dřív než ji tělo vstřebá. Mně se sní podařilo snížit krevní tlak na přijatelnou úroveň.

Miro Menc Tomáš 08.01.2024

Rostliny si své zásoby pro přežití chrání ... A za ty milióny let si vytvořili desítky chemikálií, které je mají bránit proti různým bakteriím, hmyzu, plísním ... . Proto jsou některé kořeny štiplavé a doslova " nabité" štiplavými sloučeninami. Namátkou křen, zázvor ... Křen si určitě neřekl " budu prospěšný pánu tvorstva jako příloha je klobáse či ovaru". Podobně chmel .. to, či je v šišticích, má sloužit rostlině jako obrana před škůdci, o pivu ten chmel asi neuvažoval. V koření je spousta druhů látek užívaných tisíciletí v etnofarmakologii ... A mnohé se doposud nepodařilo vyrobit synteticky. Nepodceňujte antimikrobiální, antivirové, protizánětlivé účinky rostlin včetně koření ( hřebíček, skořice, tymián ...) a zeleniny ( česnek, cibule, zelí .... . V přírodě se odehrává i chemická válka ( rostliny nemají nohy a ani křídla, na rozdíl od zajíce či koroptve nemohou před útočníkem utéct ). Jedba z věcí, které mají na obranu, je právě výroba chemických látek ( z nichž nám lidem některé i chutnají).

Zdeněk 07.01.2024

Žlučová "kamenina" ? Že by nová nemoc žlučníku?!!

Charlotta 07.01.2024

Užívám ji dlouhodobě a podle lékařky mi pomohla na chronický zánět oční duhovky. Nemusím tak kapat kortikoidy. Kurkuma je pecka!

Nikita 07.01.2024

Ano, mohu doporučit... Vyléčila jsem zánět a nedám na kurkumu dopustit....

hana Nikita 09.01.2024

užívala jsem kurkumu v tobolkách asi týden ,musela jsem přestat, mě bylo tak špatně , mám nízký tlak a kurkuma mi ho strašně snížila, že mi bylo opravdu blbě, kurkuma mi byla doporučena na zánět jater užívat 3 měsíce, což nešlo , užívám ostropestřec a dobrý, tlak v pořádku

Miro Menc Nikita 09.01.2024

>>> Hana... při nízkém tlaku uvažte, zda by nepomohlo domácí rozmarýnové víno, příp. čaj obsahující i rozmarýn ( ovlivňuje dilataci cév a prokrvení vlásečnic .... " studené končetiny" ). Hodně informací na webce bylinkyprovsechny ), včetně údajů o kontraindikacich. Nejsme pokusní králíci, musíme si informace ověřovat a zacházet se sebou opatrně.

Alena 07.01.2024

Mně pomohla kurkuma na dnu, nedám na ni dopustit.

Oliva 07.01.2024

Pridavam ji do varene ryze a treba i do bramboracky nebo do jinych polevek. Docilim tak vyborne orientalni chuti.

Jana 07.01.2024

Špetka kurkumy nebo dát si malého panáčka co si má člověk pod tím představit špetka je na malou říčku trošku kurkumy ??

Bram Jana 07.01.2024

Špetku kurkumy rozmíchat v malém panáčku.😀

Petr Jana 07.01.2024

Já užívám čistou biokurkumu v tobolkách

Viola 07.01.2024

Kurkumu používám do vývaru, rýže.Složka zvaná "kurkumin" má právě ty blahodárné účinky obzvlášť ve spojení s černým pepřem v jídle.Třeba zrovna v tom vývaru, guláši atp.

Marie 07.01.2024

Já piju denně kurkumu s mlékem

Blažena 07.01.2024

Kurkumu jím denně na vajíčku udělané jako volské oko.

Alena 07.01.2024

Špetka nikoho nezachrání, muselo by se jí jist hodné

Petr Alena 07.01.2024

Nemáte pravdu, já beru dvakrát denně po jedné tobolce a po roce mi pomohla od biologické cílené pravidelné léčby, kdy jsem díky ní dostal prozánětlivé látky pod limitovanou kontrolu a tudíž nemusím podstupovat zmíněnou chemoterapii

Věra Alena 08.01.2024

2 x denně tobolka přípravku KUBRA + čaj z bazalky indické, lepší než všechny prášky světa :-)

Zdeněk 07.01.2024

Článek je neúplný, účinek radikálně zvyšuje kombinace s pepřem. Cca 10 procent pepře.

Pavel 07.01.2024

Dneska superpotravina co léčí téměř vše, zítra čistý jed. Tak už to bývá. To není první ani poslední "zázračná" potravina. Kurkumu lze v kuchyni využít k dochucení mnoha jídel, ale nedělejte z toho nějaký všelék který "spraví" půl kila bůčku obden a jiné stravovací a civilizační nešvary. Jak pravily naše babičky: "všeho moc škodí" a bude to platit i o kurkumě.

Pája 07.01.2024

Já už ji používám dost let, ale nevím, jestli mi nějak pomáhá. Zrovna teď jsem už týden nastydlá, kloktám ji, piji s kávovinou, přidávám do jídla a nevidím , že by mi pomohla.

Táňa Pája 10.01.2024

Zkuste zásadotvornou stravu, návod najdete např. https://www.restorio.cz/catalog/product/view/id/78711?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAnfmsBhDfARIsAM7MKi1FQqo7OlxOfLF6Va_nIhLpsS97Ouf1-o4TUdZwpTolsyJOHLqCL_QaAmAcEALw_wcB Někdy stačí jen malá změna návyků. Začínám den sklenicí vody s citr. šťávou, hrnkem zeleného čaje- používám sypaný zelený Bancha.

Dana Kobližková 07.01.2024

Kurkumu používám v kuchyni hodně indické asijské dělám si zlaté mléko má to blahodárný vliv pro naše ělo

fler 08.01.2024

Přesný recept je každý den, při potížích až 3x denně malá lžička kurkumy a na špičku nože - opravdu je maličkou špičku - pepře a vše smíchat s asi 50 ml vody, vypít.

Olga Stočesová 08.01.2024

já používám kurkumu již řadu let, poslední roky ji užívá i manžel. Jáv lžičce medu, manžel- slabý diabetik rozpuštěnou v mléce.

Miro Menc 08.01.2024

* kůra za využití přípravku z kurkumy, - tinktury ( kurkuma + pepř 12 : 1 , lžička 2 x denně do sklenky vody či čaje ) , po 6-8 týdnech následně přestávka - na 3 týdny. * Dále 2 x ročně několikatýdenní kůra - pravý ženšen * Nápoj....denně gynostemma, 1 litr ( z termosky , připravuju jen jednou ) Takřka už neužívám analgetika na opotřebované, bolestivé klouby ( dříve Ibalgin aj. ). Dříve jsem spotřeboval cca 3-5 tablet týdně, bez pomoci analgetik jsem dost trpěl. Po několika měsících kurkumové kůry jsem se vyspal bez bolestí, ale delší dobu trvalo, než se účinek dostavil, skoro 2 měsíce užívání tinktury ( tinkturu jsem zvolil jako snadné, rychle dostupné řešení .. nalít do sklenky vody a vypít během jídla). Negativa ... Kurkuma velice sytě barví, pigmenty v ní obsažené jsou odolné a setrvávají dlouho na kůži, oblečení ... A opatrně při užívání léků na ředění krve a u chronických onemocnění .Některé rostliny a potraviny mohou ovlivňovat působení léků!!! I samoléčba má svá rizika a hranice.

Jarka 08.01.2024

Kurkuma jedine s Caynne peprem tak ma potom silny ucinek.

Miro Menc Jarka 08.01.2024

Nezaměňujte černý pepř ( obsahující piperin doporučovaný ke zvýšení účinnosti vstřebávání kurkuminu aj . ) s kajenským " pepřem " ( který obsahuje kapsaicin). Obě látky jsou sice dráždivé a ovlivňují i vstřebávání jiných látek sliznicemi trávicího ústrojí, ale vaše doporučení JEDINĚ skutečně není příliš vhodné.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat