Prostreno.cz

Avokádem proti cukrovce u žen

Silné anti-diabetické účinky avokáda si ženy užívají proto, že mívají zdravější životní styl. Mužům toto ovoce sice prevenci cukrovky nenabízí, ale za to s ním mohou mít dlouhotrvající erekci a lepší sex.

Aztékové mu přisuzovali zázračné schopnosti a námořníci si ho s sebou vozili na daleké cesty, protože jim dodávalo sílu a vitalitu. Dnes je avokádo oblíbené zejména u veganů a vegetariánů, ale s chutí si na něm smlsne i masožravec. Ostatně, svěží avokádová omáčka zaboduje na každé grilovačce a obyčejné tatarce ukáže vztyčený prostředníček.

Zdravotní tah na branku

Reguluje krevní tlak, udržuje srdce v kondici, zlepšuje trávení, tlumí deprese, podporuje zrak a poskytuje nezbytnou výživu nejen v těhotenství (1). I takové báječné účinky má zelená dužina, kterou si lze ochutit dle vlastních preferencí. Každodenní konzumace malého množství avokáda, konkrétně pak 50 gramů, představuje i prevenci diabetu druhého typu, což je zásluha nižšího glykemického indexu, bohatství antioxidantů a unikátního takzvaného sedmiuhlíkového cukru, který optimalizuje glukózu v krvi (2). V tomto směru však pomáhá pouze ženám. Proč mají muži smůlu?

Zlozvyky si vybírají svou daň

Vědci se domnívají, že silnější pohlaví ve srovnání s tím slabším více kouří a pije alkohol. Obojí pak omezuje účinnost inzulinu a podporuje rozvoj metabolického syndromu, na což je avokádo krátké. Protože u žen je údajně míra kuřáků a spotřebitelů metly lidstva menší, jim exotické ovoce anti-diabeticky slouží lépe, a to bez ohledu na dosažený věk, tělesnou hmotnost i pravidelnost fyzické aktivity. Pánové ale smutnit nemusejí, protože speciální benefit se najde i pro ně. Vzhledem k tomu, že má tahle potravina účinné vitaminy a minerální sloučeniny, které spolupracují s nenasycenými tuky a mastnými kyselinami, zabraňuje předčasné ejakulaci a zkvalitňuje milostný život (3).

Zdroje: (1) www.pharmeasy.in/blog/10-amazing-health-benefits-of-the-avocado/, (2) www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212267224001928, (3) www.marham.pk/healthblog/avocado-benefits-sexually/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat