Prostreno.cz

Účinné zbraně proti viróze

Dáváte si toto předsevzetí každý podzim, ale vždycky to nějak záhadně nevyjde? Co takhle zkusit následující rady?

Máme tu opět podzim, a ten je pro nejrůznější nachlazení a virózy naprosto ideálním obdobím. Jistě, některým nákazám není tak lehké se bránit, ale ty „obyčejné“ nás potkat opravdu nemusejí. Jen svému organismu musíme trochu pomoci.

Jak tedy nastartovat imunitní systém pro boj s nejrůznějšími mikroby a dalšími nástrahami podzimu?

Zbraň č. 1: Česnek

Česnek je proslulý svými antibiotickými a antivirovými schopnostmi (zaručuje mu je látka Alicin), takže se mu na rozhodně (pokud možno) nevyhýbejte! Zkuste letošní podzim zasvětit třeba italské kuchyni, tam je česnek jako doma.

Zbraň č. 2: Sauna

Nejenže přijde v tom chladu a nečasu vhod, ale navíc je sauna skvělým doplňkem pro přirozenou detoxikaci organismu. Potem se totiž z našeho těla vylučují nejrůznější škodliviny, čímž pomáhá našemu imunitnímu systému v obraně organismu.

Zbraň č. 3: Spánek

Snažte se dosáhnout každý den (respektive noc) oné ideální normy v podobě 8 hodin spánku! Tělo, na něž působí celá řada nepříznivých vlivů (výkyvy počasí, mikrobi, stres, málo světla…) si potřebuje pořádně odpočinout a nabrat síly pro svou obranu.

Zbraň č. 4: Polévka

Další příjemný prostředek pro posílení imunitního systému. Tradiční slepičí či kuřecí vývar se zeleninou má prokazatelné protizánětlivé účinky (opravdu to není jen babská pověra, už je to i vědecky dokázáno). Takže si jej – nejen pro zahřátí – dopřejte tak často, jak to půjde.

Zbraň č. 5: Kultura

Tedy ne kultura v pravém slova smyslu, ale kultura bakteriální. Imunitnímu systému totiž velmi napomáhají probiotika, tedy přátelské bakterie, jež tělo potřebuje pro správnou funkci. Nemusíte utrácet horentní sumy za tabletky, skvělým zdrojem probiotik jsou třeba jogurty nebo kysané mléčné nápoje!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat