Prostreno.cz

Komentáře k článku

Vladimír 04.10.2021

Úplně normální. Másla je dost a je dostatečně drahé, tak lidi kupujte - je zdravé.

Marcela Milatová 20.09.2021

77 roků, preferuji máslo

Jana Jiráková 15.09.2021

Jojo, pouhých 40 let strašení máslem a vnucování toxických ztužených tuků...a už někdo napsal konečně pravdu. To to uteklo!

Josef T i ch ý 03.09.2021

Miluji máslo a mám d e v a d e s á t. JT.

Babička Lenka 03.09.2021

Celý život, bude mi 70, konzumuji živočišné tuky. Nejsem hubená, ale jsem zdravá. Ti v rodině, co konzumují umělé tuky se léčí s tlakem a vysokým cholesterolem. nedokážou to pochopit, že jsem zdravá.

Skeptik 30.08.2021

Asi tak, že prospívají tuky s nenasycenými vazbami (mono i poly) a naopak tuky saturované vadí, to se tvrdí desítky let. Asi tu byl nějaký empirický výzkum, z prstu si to nikdo nevycucal, věda přeci jen nefunguje jako Zeman. Mohly tu být nějaké špatné závěry, ale jasně se tvrdilo, že sice obecně jsou dobré tuky ty rostlinné a špatné ty živočišné, ale že hlavně jde o nasycené a nenasycené mastné kyseliny. Nikdo ovšem lidem nedával jíst čisté chemikálie, i takové vepřové sádlo má dosti nenasycených mastných kyselin, zhruba polovinu. A ptačí tuky (husa, kachna, ale i kuře), tam ten poměr je ještě lepší. Muselo se pozorovat něco takového jako konzumace vysokého množství másla a sádla vs. vyšší množství rostlinných olejů. Pokud tam byly i tehdejší margaríny s trans kyselinami, zas by bylo celé posunuté. Bohužel nevíme, jak vědci ke svým závěrům přišli. Jsou mnohdy přesvědčeni, že laik to vědět nepotřebuje a má slepě věřit závěrům, které mu předloží. Jenže i z přesných statistik jde udělat špatné závěry, nebo ne dostatečně prokázané.

Eva Skeptik 29.09.2021

Co sem pleteš Zemana ? Diskuze je přece o másle.

Miloslava Skramuská 29.08.2021

Ještě, že některým výzkumům nevěřím, jím co jedli moji prarodiče a rodiče i přesto, že jsem jako dítě měla žloutenku, ale dieta nebyla špatná...přežila jsem to, jde o to jestli to dnešní máslo, je ještě to původní máslo...také bylo máslo dvojka, bylo více žluté a používalo se na pečení...v naších zemích se používal náš český bílý cukr...krupice, krystal, moučka...babiččin sirob z řepy cukrovky byl vynikající...med je čím dál dražší a již ne tak kvalitní. Na třtinový si teprve zvykáme a je drahý, dále ryby z moře, dnes již plné olova, kobaltu a rozpadajících se plastů, máme tu uzenáč, makrelu, očka, humr, pečenáče, kaviár a další ?...Zatím cenově nedosažitelné. Kuřata v klecích krmené růstovými hormony?...Znali jsme jeden stolní olej, nyní vede řepkový a další oleje, začíná se zjišťovat, že nejsou tak zdravé jak se píše a kde máme zdravé české sádlo, škvařené doma...?

Skeptik Miloslava Skramuská 30.08.2021

Moje babička ráda sádlo, dožila se vysokého věku, ale ke konci měla docela sklerózu. Možná tím sádlem, nevím. Rafinovaný bílý cukr není vůbec zdravý, nejen na zuby, ale jsou to prázdné kalorie. Což se vědělo i za socialismu, dietní doporučení se zas tolik neliší. Dnes je cukr úžasně levný, v akcích kolem deseti kč, i méně. Tehdy stál takdy deset kč, přesně už nevím. Ale dnes je fakt za pakatel, platy jsou více než desetinásobné. Třtinový cukr je lepší, nemusí se rafinovat. Rafinace je chemický proces, nerafinovaný cukr je lepší. Což platí i o oleji. Vůbec dnes jsou potraviny neuvěřitelně levné, navzdory posledním výrazným zdražením. Za bošleviků jsme žrali závadná kuřata a mléko s obsahem bifenylů. Západní cizinci byli před tím varování, když sem jeli jako turisté. Dnes se to hlídá. Ano, velkoprodukce drůbeže není domácí chov. Za bolševiků kuře z velkochovu stálo 30Kčs, dnes stojí v akci 45 kč. Ani to farmářské kuře není tak drahé, stojí kolem 80 kč kilo, je to pomaleji rostlé maso, ne rychle rostoucí hybridy. Těmi hormony a antibiotiky se naopak krmilo více dříve, dnes se to hlídá. Pamatuji, jak ruští vojáci vypouštěli naftu v Milovicích do země, dokazuje to kontaminovaná zemina do značné hloubky. Olel, nafta, klidně do země. Neskutečně ekobarbaři, od nich tak byl i celý systém zde. Na ekologii se fakt nehledělo.

Josef T i ch ý 26.08.2021

Mám d e v a d e s á t let a máslo mi vždy chutnalo.Doporučuji.

Babička Lenka Josef T i ch ý 03.09.2021

Vše bylo centrálně kontrolované. PCB látky se vyskytují v čínských hračkách. V době komunismu se občas objevil nějaký herbicid, který byl pak stažen. Tak, jak šel vývoj poznání ve vědě, tak se likvidovaly nevhodné prostředky. Dnes je to také. Měli jsme nejvíce hlídané potraviny. Takže nemáte pravdu. Dnes si každý podnikatel může koupit ve světě co chce a pak slyšíte ve zprávách a čtete, jaká zvěrstva dokážou spáchat na potravinách. Narostl počet obyvatel a to významně na světě a je problém je uživit. Kvůli chuti tak trpí kvalita. A to neoddiskutujete !

Kapitán Nemo 20.08.2021

No jo. Vědátoři... chytří jako rádio... kdo tu squadru sedmilhářů živí? Když hlásají bludy, měli by ty platy za zmetky vrátit, nebo nahradit prací... ručičkama... a svýma! Je nejvyšší čas, aby zase vzala vládu lidu do svých rukou třída jimi se živící. Jenom ti dovedou ocenit co je pro VŠECHNY užitečné a přínosné.

JJ 20.08.2021

Poslední dobou se nějak moc často píše o tom, jak vědci přišli na 100 let známé a životem ověřené informace. Viz třeba teď tu o stromech a kyslíku a zde o másle. Tomu se až nedá věřit

IDe 17.03.2020

No to je překvapení, kdo by to byl řekl :-) :-) :-). Naštěstí se celý život všem městským sluníčkovým pipinám i zjištěním grantovým pseudovědců zásadně vyhýbám, takže s módními výstřelky různých hlupaček, v menším počtu i hlupáků, nejsem ve styku ani nepřímo. Zákazníky s jejich zaručenými pravdami (pracuji ve službách - servis) musím jakžtakž přežít, ale i na nich je vidět jedna zásadní věc; kdo nikdy nebyl kamarád s přírodními vědami (matematika, fyzika, chemie) nemá v hlavě nic a jeho názor je bezcenný...

kamila76 18.12.2019

Nic se nesmí přehánět.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat