Malé triky, které dokážou pomoct s hubnutím

Jaro je za dveřmi, a tak pro mnoho z nás začíná sezona hubnutí. Nejen proto, že pomalu odkládáme svršky a zjišťujeme, do kterých šatů se po zimě nevejdeme, ale i proto, že na jaře máme víc energie a nálady pro nové začátky a výzvy (a zdravý životní styl) než v chladných měsících. Je jasné, že základem shození nadbytečných kilogramů musí být vyvážený jídelníček a nějaký pohyb. Ale proč si své úsilí trochu neusnadnit?

Třeba některými z následujících triků, jež na první pohled možná vypadají nevýznamně, ale které mohou ve výsledku znamenat docela velký rozdíl.

Nakupujeme chytře

Spousta z nás se dopouští chyb při nákupech, kdy jednak nakupujeme dobroty, jež se se štíhlou linií příliš neslučují, jednak nakupujeme zbytečně moc. Pokud žijete sami nebo jen s partnerem/partnerkou, nakupujte potraviny vždy pouze na další den a v množství, které odpovídá tomu, co sníte (nebo byste měli sníst) – nestane se vám, že nákup na týden zmizí z lednici už za dva dny...

Malá výslužka

A když už jsme u toho, že často jíme neadekvátní množství jídla, respektive zbytečně velké porce, nemůžeme opomenout následující trik.  Pokud jíte v restauraci, rovnou si na talíři oddělte část pokrmu, kterou si necháte zabalit domů. Spousta restaurací totiž servíruje naprosto přemrštěné porce, tak nepodlehněte pokušení a jídlo si rozdělte.

Svačinka předem

A jídlo mimo bezpeční domova ještě jednou. Vyrážíte-li na večírek/raut, najezte se doma. Nebudete už pak podléhat pokušení ochutnat všechno, co uvidíte, a nespořádáte toho tolik. Protože spoléhat se jen na svou silnou vůli, to při všech těch večírkových dobrotách většinou nefunguje...

Hodování s překážkami

Je prokázáno, že jední ze způsobů, jak toho méně sníst a především nehltat, je vychutnávat pokrmy pěkně pomalu. Že stejně vždycky všechno hned slupnete, ani nevíte jak? Tak si jídlo zkuste ztížit. Držte vidličku v opačné ruce, než jste zvyklí (praváci v levé a naopak). Nebo zkuste jíst čínskými hůlkami. Budete jíst mnohem pomaleji a sníte toho méně.

Co je na talíři...

Je sice moc pěkné, když kuchař či kuchařka předloží rodině na stůl pekáč se svým kulinářským veledílem a všechny přítomné vyzve, aby si brali, jak chtějí. Jenže mít na dosah takovou neomezenou porci jídla vede k přejídání. Vždy servírujte pouze porci na talíř, nedávejte hrnec či pekáč s jídlem doprostřed stolu, aby si každý nabral – tím toho spořádáte mnohem víc!

Ruce v akci

Znáte to. Sednete si k televizi a už hledáte, co byste kde snědli (a většinou si nejdete do lednice pro mrkev). Ne proto, že máte opravdu hlad, prostě ze zvyku. A to je docela riziko pro postavu a často i zdraví. Díváte-li se na televizi, zaměstnejte ruce. Můžete třeba žehlit, plést, mačkat antistresový míček, zkrátka zkuste cokoli, co vaše ruce zabaví, takže nebudete mít pokušitelské myšlenky na jídlo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat