Prostreno.cz

Komentáře k článku

Marcel 04.12.2022

Prvotřídní olivový olej nemá rozhodně s teplotou problémy a jeho kvalita přímo určuje podle typu skladování do kdy je stále ve velmi dobré kvalitě.. Zpravidla vydrží 1-4 roky, takže nevěřte všemu co výrobci píšou. Je spousty drobností, které rozhodují o prvotřídní kvalitě a je téměř nemožné koupit opravdu prvotřídní olej u nás v Čr. Bavíme se o oleji, který je organický, s velmi nízkou aciditou , sklizený před prvními dešti, stromy od 35 let a více stáří, nadmořská výška, teplota lisování do 20 st a max do 12 h od sklizně, sklizen do otevřených přepravek, nikoliv pytlů a přirozená samofiltrace usazováním.. Samozřejmě pouze z jednoho sadu.. Barva oleje není rozhodující tolik.. A ted mi řekněte, jestli takový olej koupíteu nás? Nekoupíte.. nikde Špičkový olej z jednoho sadu a nízkou aciditou si koupíte na JIHU Řecka od 8 euro za litr od farmáře.. Nfiltrovaný nevydrží tolik a filtrace obere olej o některé dobré věci a přidá cenu 0,8 euro za litr.. Do marketů se tohle nikdy v životě nedostane a pokud ano, tak pouze do speciálek někde v Itálii, kde si říkají za takový olej 100 euro za litr.. Takže to co je u nás v prodeji je na stupnici od 1-10 kvalitou maximálně na 3--4 .. Bohužell

Eva 28.01.2022

Je hloupost, že chlad oleji vadí. Doporučuji si lépe ověřit zdroje. Ano, olej ztuhne, ale jeho chuť ani kvalitu to ani v nejmenším neovlivní. Jsou tři zabijáci olivového oleje, tj. světlo, teplo a vzduch. Ideální je skladovat do 18° C bez přístupu světla a vzduchu.

Slávka Pacherova 26.08.2021

Přivezla jsem z recka a každé ráno lžičku a mám po problémech s bolesti bricha a na vaření jedinecnej

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat