Prostreno.cz

Poznejte přínosy drůbežích jater. Prospívají očím i nervům

Na játrech si vážně nepochutná každý, co si budeme vykládat. Vy patříte k jejich příznivcům? Pak máte velkou výhodu, protože tato potravina pročistí organismus, podpoří mozkové funkce a poskytne prevenci před rakovinou i osteoporózou.

Játra obecně jsou surovinou s nezaměnitelnou chutí, vůní i strukturou. Ze všech dostupných možností preferujete ta drůbeží? Ani nevíte, co všechno s tímhle pokrmem získáte! Jaké benefity na vás čekají v každé porci?

Zdraví pro oči i skvělý detox

S čím se drůbeží játra mohou skutečně pochlubit, je nemalé množství vitaminu A. O něm je známo, že platí za báječnou oční výživu zároveň podporující integritu pokožky. Tím je ale jeho pozitiva stále nekončí, neboť „áčko“ je rovněž silným antioxidantem. To znamená, že ze všech sil pomáhá odstraňovat z těla nežádoucí toxické látky. A to se hodí opravdu vždycky…

Podpora mozku a zlepšení paměti

Další cennou živinou, kterou z jater můžete vesele čerpat, je vitamin B. K čemu vám je platný? „Béčko“ je nezbytné pro mozkové funkce, tudíž podporuje učení, paměť i samotné myšlení. Důležité je i pro nervový systém. Rovněž pozitivně působí proti stresu a hraje klíčovou roli v přeměně cukrů, alkoholu a rozvětvených mastných kyselin. Nutno podotknout, že také posiluje imunitní systém.

Prevence rakoviny i osteoporózy

Ve zmíněné potravině, kterou se skutečně vyplatí jíst častěji, naleznete i pořádnou dávku vitaminu D. Váš organismus ho nutně potřebuje ke správné absorpci vápníku. Právě proto je nedostatek tohoto minerálu lékaři spojován s rozvojem osteoporózy. Některé vědecké studie dokonce naznačují, že vitamin D poskytuje prevenci před několika druhy rakoviny.

Energetická vzpruha, co přijde vhod

Jste často unavení a bez energie? Ať už za tímhle stavem stojí cokoli, dejte si drůbeží játra. No vážně! Vzhledem k vysokému obsahu vitaminu B12 je to ten nejlepší nápad, který vám v krizi pomůže.

„Pokud má organismus nouzi o vitamin B12, často se dostavuje pocit vyčerpání, necitlivost a chlad v končetinách. Kromě drůbežích jater se tento vitamin nachází také v mase, mléčných výrobcích a vejcích,“ vysvětluje americká nutriční terapeutka Andrea Moss. To jen abyste věděli…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat