Prostreno.cz

Okurky bez chuti. Takto je v receptu snadno nahradíte

Pokud hledáte náhražku okurky, aby vaše saláty, polévky a sendviče byly zajímavější, poohlédněte se v obchodě s potravinami po vhodných alternativách. Co se stane, když sáhnete třeba po celeru?

Okurka. Poměrně běžná zelenina, kterou lze v regálech supermarketů koupit celoročně. Někteří lidé však mají po její konzumaci zažívací problémy, nebo jim zkrátka a dobře nechutná. Ať už je váš důvod jakýkoli, můžete místo ní použít dubléra. Jaká z těchto variant vám přiroste k srdci nejvíc?

Celer

Okurky mají zřetelně chladnou, osvěžující chuť a považují se za křupavý doplněk sendvičů, salátů či zeleninových talířů. Světle zelené stonky celeru však pokrmům poskytují úplně to stejné!

Cuketa

Cuketa, tak trochu sestra okurky, má podobný obsah vody, takže i ona přichází v úvahu. Možná vás překvapí, že cuketa se dá použít i do sladkých směsí a báječně chutná i jen tak lehce orestovaná na másle. Mimochodem, tento druh zeleniny prospívá především střevům, pozitivně působí na střevní sliznici, pomáhá proti zácpě a pročišťuje organismus.

Jicama neboli mexický tuřín

Chcete-li nahradit okurku ve vašem sendviči, jicama patří ke zdravým volbám. Tento mexický tuřín oloupejte a nakrájejte. Pak už si jen vychutnávejte křupavou radost.

Ledový salát

Jemně pokrájený ledový salát může být použit místo okurky, neboť i on „křupe“ a skvěle chutná. V podstatě ho lze zužitkovat i do tzatziků či dalších dobrot, ve kterých je okurka stěžejní surovinou.

Ředkvičky

Okurka vám skutečně k srdci nepřirostla? Nevadí, použijte ředkvičky, jejichž výrazná a ostrá chuť se v jídlech rozhodně neztratí. Ředkve jsou také skvělým zdrojem výživných látek během dlouhé zimy, působí antibakteriálně a antimykoticky, zbavují žaludeční a střevní sliznice bakterií a plísňového napadení.

Fenykl

Do polévek, které vyžadují okurku, lze použít také fenykl, jehož osvěžující chuť je pro mnoho jídel přínosem. Fenykl navíc obsahuje velké množství vlákniny, vitaminy A, C a B, draslík, železo a další cenné látky. Pomáhá proti obtížím s trávením, bojuje s únavou, má močopudné účinky a usnadňuje odkašlávání, což se během chřipkové epidemie hodí. A co další náhražky okurky? Leckdo si nemůže vynachválit zelené papriky, nebo dokonce zelené fazole.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat