Prostreno.cz

Hitem karantény jsou domácí těstoviny

I letošní jaro trávíme doma více než kdy jindy. A zatímco loni se pekl chléb jako život, letos jsou hitem karantény těstoviny – tedy domácí těstoviny samozřejmě!

Pokud jste také patřili k těm, kdo loňské jaro zoufale sháněli kvasnice, aby mohli doma upéct chléb a rohlíky, jistě jste po roce pečení už mistrem! A letos je tu nová karanténní výzva – čerstvé, doma dělané, těstoviny. To krásné na domácím tvoření v kuchyni je to, že můžete popustit uzdu své kreativitě. A u těstovin to platí dvojnásob – nejen v rozličných tvarech, ale i v omáčkách k nim. Ale není to jen o zábavě. Domácí výrobou těstovin ušetříte i docela velké množství plastových obalů, použijete regionální přísady a zároveň přesně víte, co jíte.

Domácí těstoviny – takhle jednoduché to je

Ingredience

200 g hladké mouky

2 vejce

1 lžíce olivového oleje

Postup

1 Mouku nasypejte do mísy, vejce a olej přidejte do důlku uprostřed. Všechno spolu promíchávejte pomocí vidličky, až vznikne drobivé těsto.

2 Těsto potom asi 10 minut hněťte rukama až se spojí a jde z něj vytvarovat koule. Těsto se bude lehce lesknout a nebude se vám lepit na ruce. Pokud je stále příliš suché a nesoudržné, přidejte trošku vlažné vody. Pokud naopak příliš vlhké, potřebuje více mouky.

3 Jak už bylo zmíněno – z těsta vytvarujte kouli a přikrytou ji nechte 30 minut odpočívat. Potom můžete těsto dále zpracovat.

4 Těsto vyválejte válečkem na tloušťku asi dvou až tří milimetrů a podle toho, jaké chcete tvarovat těstoviny, nakrájejte. Na ravioli se hodí například malé skleničky na vykrajování koleček z těsta. Na širší nudle je před krájením potřeba těsto trochu poprášit moukou. Pokud jsou nudle příliš dlouhé, můžete je jednoduše stočit do hnízda a vložit do vody tak.

5 Těstoviny pak hned vaříme. Přiveďte vodu k varu a přidejte dostatečné množství soli. Čerstvé těstoviny potřebují asi minutu nebo dvě a máte hotovo!

Dobrou chuť!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat