Prostreno.cz

Když není čas na velký oběd

Nestíháte? Nebo zkrátka se stoupajícími teplotami nemáte na velké obědy nebo večeře chuť? Pak pro vás máme několik tipů, jak se chutně, zdravě, a hlavně rychle zasytit i díky müsli nebo kaší.

Müsli a ovesné kaše jsou spojovány především se zdravou snídaní. Ale proč si je nedat i kdykoli jindy během dne? Díky výživovým látkám a obsahu vlákniny dokážou hravě nejen zastoupit, ale mnohdy i předčit některá jídla, která bychom si běžně k obědu dali.

S našimi tipy budete vědět, jak na to.

Müsli s mrkví

Suroviny

kokosové hoblinky

kešu oříšky

sušené brusinky, rozinky

ovesné vločky

jogurt

med

jablko

mrkev

limetková šťáva

Postup

1 Kokosové hoblinky krátce bez tuku orestujte a dejte do misky spolu s kešu oříšky, brusinkami, rozinkami, ovesnými vločkami, jogurtem a medem. Vše smíchejte. 

2 Jablko a mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Smíchejte a pokapejte limetkovou šťávou.

3 Nakonec „salátem“ ozdobte müsli.

Ovesná kaše s hruškou

Suroviny

mléko

ovesné (nebo jiné) vločky

sůl

hruška

citronová šťáva

máslo

skořice

agávový sirup

Postup

1 Uvařte mléko s ovesnými vločkami a špetkou soli.

2 Hrušky nakrájejte a pokapejte citronovou šťávou.

3 V pánvi rozpusťte kousek másla a hrušky v něm dozlatova orestujte. Posypejte skořicí, polijte lehce agávovým sirupem, nechte krátce povařit a odstavte.

4 Orestovanými hruškami ozdobte kaši a podle chuti ještě doslaďte agávovým sirupem.

Overnight müsli

Suroviny

ovesné vločky

mléko

ořechy

banán

jablko

citronová šťáva

mandarinka

jogurt

agávový sirup

Postup

1 Ovesné vločky zalijte mlékem a nechte stát přikryté přes noc v lednici.

2 Ořechy orestujte a nasekejte.

3 Banány a jablka nakrájejte a pokapejte citronovou šťávou.

4 Mandarinku oloupejte a rozdělte na měsíčky.

5 K ovesným vločkám přidejte jogurt a agávový sirup, lehce vmíchejte ovoce a ořechy.

Dobrou chuť!





Celkem 1 komentářů

Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat