Prostreno.cz

Letní chutné zelené smoothie

Zelené smoothie namixované z ovoce a zeleniny je zdravé a dodá tělu energii. Navíc jsou plné živin. Jejich pozitivní účinek poznáte ve střevech, ale i na pleti. Vyzkoušejte naše recepty!

V létě potřebuje tělo mnohem méně energie než v zimě. Zásobit ho tedy tučným a vydatným jídlem není vůbec nutné. A protože v horkých letních dnech mnohdy nemáme ani na jídlo chuť, je potřeba tělo zásobit živinami jinak. S našimi recepty na zdravé smoothie dodáte tělu nejen energii a potřebné živiny a vitaminy, ale uděláte i něco zdravého pro svoje tělo.

Zelené mangové smoothie

Na 2 sklenice rozmixujte 150 g baby špenátu, 1 banán, 1 mango a 1 pomeranč. Vzniklé pyré rozřeďte vodou.

Zelené ananasové smoothie

Na tuhle zelenou vitaminovou bombu potřebujete půlku ananasu, 100 g listového salátu, půlku avokáda a 2 lžíce limetkové šťávy. Vše rozmixujte spolu se 400 ml vody.

Okurkové smoothie

Toto smoothie vás osvěží a posílí imunitu. Rozmixujte 125 g polníčku, 1 jablko, 1 hrušku, půlku okurky, šťávu z půlky citronu, kousek zázvoru a 150 ml vody.

Zelené smoothie pro ženy

Některá zelená smoothie pomáhají při ženských potížích jako je PMS nebo menopauza. Vyzkoušejte třeba tenhle. Potřebujete půlku avokáda, 2 jablka, 1 granátové jablko, půlku salátu, hrst špenátu, čtvrtku citronu a trochu neošetřené citronové kůry. Nakonec zalijte půl litrem vody.

Detoxikační smoothie

I na detox a půst je speciální smoothie. Ráno rozmixujte dvě jablka, hrst lipových listů a čtvrt litru vody. Polední smoothie připravíte z 1 banánu, 200 g ostružin, 10 goji, 4 listy mangoldu, 4 listy římského salátu, půl svazku petrželky, čtvrt citronu a půl litru vody.

Zelené smoothie pro krásnou pleť

Meruňky, mořské řasy a avokádo pleť očišťují a zjemňují. Na zkrášlující smoothie rozmixujte půl avokáda, 4 broskve, šťávu z jedné limetky, 200 g portuláku a půl litru vody.

Zdroj: Life line





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat