Prostreno.cz

Vánoční trhy v domácím prostředí

Konečně jsou zase Vánoce! Ale letos je všechno zase trochu jinak. Žádné návštěvy idylických vánočních trhu, vánoční koledy ze všech koutů, záplava blikajících barevných světel a směs vůní všech možných dobrot nás ve většině měst nejspíš nečeká. Ale nezoufejte! Udělejte si atmosféru vánočních trhů doma.

S trochou nadšení a lehkou přípravou si můžete vytvořit malý vánoční trh u vás doma nebo na zahradě. A na co byste rozhodně neměli zapomenout?

Horké nápoje

Rozhodně by neměly chybět lahodné nápoje jako je svařené víno nebo punč. Ty si připravíte doma snadno a rychle. A protože kreativitě se meze nekladou, vyzkoušejte i nové chutě – co třeba dýňové latté nebo borůvkový punč? A jestli budou nápoje alkoholické nebo ne, si můžete rozhodnout sami.

Sladké pokušení

O nápoje jste se postarali, tak jsou na řadě sladkosti. Abyste přenesli i zvláštní vůni vánočního trhu, nesmí chybět všechny sladké lahůdky. Ovocné špízy s čokoládovou polevou, pečená jablka, čerstvý popcorn, sladké palačinky, vafle a klasické pražené mandle zvládnete vyrobit velmi rychle. Na návštěvníky můžete zapůsobit i perníčky, skořicovými perníčky nebo dalšími druhy oblíbeného cukroví.

Lahodné jídlo

Ne každý má rád sladké, proto byste měli myslet i na ty, kteří raději sáhnou po něčem pikantním. Takové pokrmy si můžete navíc připravit dopředu, a pak je jen udržovat v teple. Snadno a rychle si tak připravíte třeba pečenou kukuřici nebo bramborové lupínky, horké polévky, langoše nebo dušené maso. A co zbyde, můžete jednoduše zmrazit a podávat na dalším vánočním trhu – třeba příští víkend.

Prostředí

Několik barevných světel, zimní dekorace a playlist vašich oblíbených vánočních písní (Wham! je povinný) a všichni určitě rychle zapomenou, že jste doma, a ne na skutečném vánočním trhu. A pokud budete v bytě, nemusí vás trápit ani studené nohy. Pokud vám ale jde o co největší autenticitu, můžete na zahradě zapálit oheň a udělat atmosféru s praskajícím dřevem.

Vánoční trhy milujeme, ale pamatujte, že vánočního ducha můžete načerpat kdekoli – a v kruhu nejbližších možná rychleji než na přeplněném náměstí.

Zdroj: názory autorky, housekeeping.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat