Prostreno.cz

Domácí křupavé müsli plné zdraví

Granola – milovaná dětmi i dospělými. Na snídani – třeba každý den. Pokud to je u vás doma stejné, připravte si vlastní. Vynikající granolou ušetříte peníze a nemusíte se bát zdlouhavého procesu přípravy – hotová je totiž za okamžik!

Dříve jsme tomu říkali křupavé müsli, dnes se to jmenuje granola. Zní to lépe a pokud jde o chuť, i ta se hodně zlepšila. A vůbec nejlepší je, že si ji můžete udělat doma velmi snadno sami!

Granola – základní recept

Ingredience

300 g jemných ovesných vloček

100 g kousků mandlí

100 g sekaných lískových ořechů

50 g dýňových nebo slunečnicových semínek

2 lžíce slunečnicového oleje

2 lžíce agávového sirupu

Špetku soli

Postup

Nejdříve si předehřejte troubu na 185 stupňů. Všechny ingredience dejte do misky a řádně je promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a směs rovnoměrně rozprostřete. Pečte asi 25 minut, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu. Nechte vychladnout a uskladněte ve sklenici se vzduchotěsným uzávěrem.

Nejlepší na domácí granole je to, že si ji můžete přizpůsobit vlastní chuti nebo ročnímu období. Stačí přidat trochu sušeného ovoce a koření – a máte novou lahodnou chuť! Vyzkoušet můžete například sušené jablečné kroužky a skořici, sušené švestky a skořici, kešu, pekanové nebo vlašské ořechy, javorový sirup místo agávového sirupu, kakao, čokoláda a banánové lupínky, různé směsi sladkého koření nebo sušeného ovoce.

A pokud chcete, můžete do přípravy zapojit i svoje děti! Uvidíte, že budou nadšené!

Zdroj: názory autora, https://foodnetwork.co.uk/recipes/granola/?utm_source=foodnetwork.com&utm_medium=domestic, https://fitfoodiefinds.com/healthy-granola-recipe/





Celkem 3 komentářů

jana kratochvílová
29.01.2022
jana kratochvílová
28.01.2022
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat