Prostreno.cz

Rychlé recepty na letní pohodu

Ať už letní kuřecí maso Asie, kuskus, po kterém se jenom zapráší nebo špenátová polévka – ingredience na tyto jednoduché a rychlé letní recepty najdete v každém supermarketu. Tím získáte více času na to užít si léto.

V létě nemáme vždy dostatek volného času, abychom trávili v kuchyni dlouhou dobu. Takže letní pokrmy, které nejen lahodně chutnají, ale také jsou rychle hotové, jsou více než vítány. S těmito recepty nepotřebujete žádné neobvyklé ingredience a ani ne 20 minut – ale chuť jim rozhodně nechybí!

Začněme se zázvorovým kuřecím masem z Asie. Kuřecí asijský styl s nádechem zázvoru je super chutný a připravený za méně než 20 minut. Takže máte dostatek času na to, abyste si užili léto.

Zázvorové kuřecí maso z Asie

Ingredience pro 4 osoby

30 g zázvoru

2 stroužky česneku

1 pórek

1 pomeranč

600 g kuřecích prsou

3 lžíce oleje

1 lžička cukru

260 ml zeleninového vývaru

1 lžíce octa

3 lžíce sójové omáčky

1 lžička sambal oelek

Postup

1 Oloupeme a nakrájíme zázvor a česnek. Očistěte pórek a nakrájejte na kroužky.

2 Umyjte pomeranč a osušte. Kůru nastrouhejte a vymačkejte šťávu. Umyjte kuřecí prsa, osušte a nakrájejte na kousky.

3 Zahřejte olej ve woku a smažte v něm maso 3 minuty. Přidejte zázvor, česnek a pórek a krátce osmažte, poprašte cukrem.

4  Zalijte vývarem, octem, pomerančovou kůrou a šťávou. Vařte 5 minut.

5 Dochuťte sójovou omáčkou a sambalem oelekem.

 

Tenhle kuskus zaslouží pusu. Nádherně letní, pouze s několika ingrediencemi, teplý nebo studený, klidně jako příloha ke grilu. Recept na skvělý kuskus si můžete upravit podle svých chutí – chutný bude vždy.

Letní kuskus

Ingredience pro 4 osoby

300 ml zeleninového vývaru

2 lžíce medu

4 lžíce octa

Špetka kmínu

Půl lžičky sambalu oeleku

300 g kuskusu

1 okurka

1 konzerva cizrny (265 g)

1 stroužek česneku

1 lžíce citronové šťávy

Sůl, pepř

Postup

1 Zahřejte zeleninový vývar s olejem, medem, octem, kmínem a sambalem oelekem.

2 Kuskus připravte do misky. Zalijte ho horkým vývarem a nechte louhovat asi 5 minut.

3 Umyjte okurku, podélně rozkrojte na čtvrtky a odstraňte semínka. Okurkové čtvrtky nakrájejte na plátky.

4 Propláchněte cizrnu studenou vodou a slijte. Oloupeme a nakrájíme česnek.

5 Opatrně načechrejte kuskus vidličkou, přidejte okurku, cizrnu a česnek. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

 

A pro gurmány recept na špenátovou polévku s bramborami. Dvě polévkové lžíce octa dodají bramborové polévce se špenátem něco navíc. Při vysokých venkovních teplotách je nejlepší ji podávat vlažnou na plochých talířích.

Špenátová polévka s bramborami

Ingredience pro 4 osoby

350 g brambor

1 cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce oleje

300 g zmrazeného špenátu

600 ml zeleninového vývaru

200 ml smetany

2 lžíce octa

40 g parmazánu

Sůl, pepř

Postup

1 Oloupeme brambory, cibuli a česnek, vše nakrájíme na malé kousky.

2 Zahřejte olej v hrnci, připravené ingredience v něm krátce opečete.

3 Přidejte špenát, vývar a smetanu. Nechte vše vařit asi 10 minut. Polévku rozmixujte, ochuťte octem, solí a pepřem.

4 Parmazán nastrouhejte nahrubo. Naplňte polévku do talířů a posypte parmazánem. Pokapejte trochou oleje podle chuti.

Zdroj: Lecker unter 20 Minuten: 7 schnelle Rezepte für den Sommer | freundin.de





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat