Prostreno.cz

Místo svařeného vína vyzkoušejte horký Aperol

Horký Aperol je nejen nejlepší alternativou ke svařenému vínu, který si také snadno připravíte sami. S naším jednoduchým receptem...

Svařené víno je zimní variantou Aperol Spritz, který si vychutnáváme v horkých letních dnech. Dokáže vyrovnat tělesnou teplotu, vždy chutná a rozhodně patří k oblíbeným nápojům. Ale letošní sezonu můžete oba nápoje spojit v jeden: Hot Aperol je nový zimní nápoj, který si zvolíte při nízkých teplotách. 

Kombinace svěžího pomeranče, horkého bílého vína a hořkého Aperolu je dokonalou variantou pro všechny, kterým svařené víno připadá příliš sladké – a kteří se samozřejmě stále nechtějí obejít bez lahodného horkého nápoje s alkoholem. A to nejlepší na závěr: S naším receptem si můžete Hot Aperol rychle a snadno vyrobit doma. 

Horký Aperol – recept na nejlahodnější zimní nápoj 

Ingredience

300 ml Aperolu

750 ml bílého vína

500 ml jablečné šťávy

pomeranč

5 lžic sirupu

Tyčinky skořice, sušené plátky pomeranče a lístky máty na ozdobu

Příprava

Bílé víno zahřejte na sporáku na středně vysokou teplotu – je důležité, aby se nezačalo vařit! Poté přidejte jablečnou šťávu, Aperol a sirup a nechte úplně rozpustit. Hot Aperol nalijte do sklenic, citron nakrájejte na tenké plátky a přidejte tyčinky skořice, mátu a případně i sušené plátky pomeranče. Užijte si zimní drink, dokud je ještě teplý!

Hot Aperol upoutá vaši pozornost

Oproti klasickému svařenému vínu se Hot Aperol nemusí nutně podávat ve skleněném pohárku, i zde se můžete inspirovat létem a vsadit na sklenici na víno. Zimní nápoj ozdobíme plátkem pomeranče (chcete-li sušeným!), tyčinkou skořice a případně i lístky máty. Hot Aperol se zdá mnohem vzrušující než svařené víno – a v zimě nabídne vám i hostům chutné překvapení. 

Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-hot-aperol-winter-drink-statt-gluehwein





Celkem 2 komentářů

Růžena Sovová
27.12.2022
Siraellen
03.12.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat