Prostreno.cz

Nejlepší recepty na horkou čokoládu

Konečně je dost velká zima na kouřící hrnek horké čokolády. 

Svět nebude více či méně hrozný, když budeme někde uvnitř s hrnkem horké čokolády ... i když je možné, že to hrozné budeme snášet mnohem lépe, když v něm budou marshmallows.

Omotat naše chladné ruce kolem kouřícího hrnku tohoto mocného elixíru je jednou z nejlepších věcí na těchto chladnějších dnech a nocích. Nejlepší horká čokoláda je však bezpochyby ta, která má v sobě něco navíc. Koneckonců, zima je období, kdy si můžete užívat všeho bohatého a lahodného – a to včetně alkoholu (i když pouze tehdy, když si ho užíváte zodpovědně, samozřejmě).

Podívejte se na naše oblíbené recepty na horkou čokoládu (a neobviňujte nás, pokud zkusíte každý z nich). 

Pikantní horká čokoláda Diablesse Clementine

My jsme tímto receptem na horkou čokoládu doslova posedlí a máme pocit, že vy budete také...

Ingredience na 1 sklenici

35 ml Diablesse Clementine Spiced Rum

33 ml čisté čokolády, nalámané na kousky

100 ml mléka

25 ml smetany

10 ml Ancho Reyes Liqueur (nebo chilli vodka) 

špetka mořské soli

Postup

Čokoládu dejte do hrnce s mlékem. Jemně zahřívejte, míchejte, dokud se všechna čokoláda nerozpustí. Pokračujte v zahřívání, dokud se mléko nezapaří, poté stáhněte z ohně a vmíchejte smetanu.  Mezitím do žáruvzdorné sklenice přidejte rum, chilli likér a sůl a zamíchejte. Zalijte horkou čokoládou. Ozdobte šlehačkou, marshmallows a trochou opečených chilli vloček.

Horké Amaretto

Ingredience

4 sklenice

Tato lahodně bohatá horká čokoláda podle našeho názoru rozhodně zabírá...

700 ml polotučného mléka

300 ml smetany

125 g 70% hořké čokolády

100 ml Amaretta

25 g madagaskarské vanilkové čokolády

Postup

Hořkou čokoládu nasekáme nadrobno a bílou nastrouháme. Mléko a smetanu dáme do hrnce a zahřejeme téměř k varu. Hořkou čokoládu rozdělíme do 4 sklenic a do každé sklenice přidáme 25 ml Amaretta. Rozdělíme horké mléko do 4 sklenic. Mícháme, aby se čokoláda rozpustila, poté posypeme bílou čokoládou a podáváme.

Horká čokoláda s vínem

Ingredience na 4 sklenice

Hřejivý, požitkářský a velmi opilý nápoj, rozhodně jen pro dospělé.

400 g zlatého moučkového cukru

200 g kakaového prášku

2 tyčinky skořice

5 hvězdiček anýzu

8 hřebíčků

500 g 67% hořké čokolády

2 klementinky nebo satsumy se slupkou, rozpůlené

1 snítka rozmarýnu

1 láhev ovocného červeného vína

Postup

Do hrnce dejte 500 ml vody, cukr, kakaový prášek a všechno koření a přiveďte k varu. Sundejte z ohně, přidejte čokoládu a dobře šlehejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Přidejte klementinky a rozmarýn a nechte 10 minut louhovat. Přidejte červené víno a zlehka prohřejte.

Zdroj: www.stylist.co.uk/life/hot-chocolate-recipe-gin-red-wine-amaretto-baileys-alcohol-boozy-winter-drink-cocktail-recipes/67009





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat