Prostreno.cz

Recept na osvěžující ovocný střik z citronu a zázvoru

Brzy bude opět čas vychutnat si oblíbený koktejl na teplém jarním slunci. Místo klasického Aperol spritz se ale můžete těšit na nový chuťový zážitek: citronovo-zázvorový spritz je trendovým koktejlem jara 2023!

Letní čas je pro mnohé z nás symbolem příchodu hřejivých slunečních paprsků, kdy se konečně vrátíme do kavárny za našimi oblíbenými nápoji nebo začneme opět s opékáním buřtů. Do sklenice na aperitiv však letos nenalévejte Aperol spritz, ale novou a extrémně svěží trendovou variantu. Lemon ginger spritz je připravený získat si vaše srdce – možná právě proto, že není tak hořkosladký jako jeho oranžový předchůdce, ale má spíše lehce pikantní tón. Navíc s příjemným vedlejším efektem – zázvor má zahřívat nohy, pro případ, že by náladové jarní sluníčko občas zmizelo za mraky....

Citronovo-zázvorový střik

Ingredience

Kostky ledu

4 plátky zázvoru 

1 bio citron 

4 cl zázvorového sirupu 

320 ml Prosecca 

1 láhev zázvorové limonády

Jak vyrobit lahodný koktejl

1. Nakrájejte zázvor a vložte dva plátky do sklenic na víno.  

2. Rozřízněte citron, jednu ze dvou polovin vymačkejte a šťávu na chvíli dejte stranou. Z druhé poloviny odřízněte dva plátky, a ještě je rozpulte na dva půlměsíce.

3. Plátky citronu přidejte do sklenic k zázvoru a lehce zatlačte dlouhou lžící. 

4. Naplňte sklenici kostkami ledu. 

5. Nejprve přidejte zázvorový sirup, poté citronovou šťávu a nakonec Prosecco. Pokud chcete, doplňte zázvorovou limonádou a ozdobte plátkem citronu nebo máty.

6. Extra tip: v závislosti na tom, jak sladký, kyselý nebo pikantní chcete mít střik, jednoduše přidejte trochu citronové šťávy nebo sirupu. 

7. Nakonec si už jen vychutnejte v dobré společnosti.

Zdroj: www.gutekueche.at/zitronen-ingwer-spritz-rezept-51520





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat