Prostreno.cz

Zapečené jablečně skořicové ovesné vločky

Co takhle teplou misku ovesných vloček k snídani? Přidejte kefír, jablka, rozinky a ořechy – a neodoláte. Ovesné vločky je perfektní způsob, jak začít den. Oves dodává vydatnost a koření, které přidávám vytváří opravdu dobře zakulacenou chuť.

Je to skvělá snídaně, protože oves neobsahuje lepek a je snadněji stravitelný než obiloviny, které lepek obsahují. Takže pro ty z vás, kteří se rádi vyhýbají konzumaci lepku, vyzkoušejte tento snadný a zdravý recept na zapečené ovesné vločky.

Navíc tyto snídaně nepohladí jen vaše chuťové buňky, ale přináší i celou řadu pozitivních účinků pro zdraví.

Oves 

Oves má vysoký obsah vlákniny, takže pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a cítíte se sytí a spokojení, aniž byste brzy po jeho konzumaci pociťovali chutě kvůli kolísající hladině cukru v krvi. Konzumace ovsa může také pomoci posílit váš imunitní systém a snížit zánět, což vám pomůže bojovat s nemocemi.

Jablka

Jablka mají velmi silný antioxidační a protizánětlivý účinek, takže mohou pomoci při onemocněních jako je cukrovka, srdeční choroby a rakovina, stejně jako zažívací problémy. Navíc jablka obsahují vitamin C a draslík.

Recept na zapečené ovesné vločky se skořicí

Ingredience

4 šálky konzervovaného kokosového mléka se sníženým obsahem tuku

½ hrnku kokosového cukru

2 lžíce nesoleného másla

¾ lžičky skořice

¼ lžičky muškátového oříšku

⅛ lžičky kardamomu

2 šálky ovesných vloček

2 šálky nakrájených jablek

½ šálku rozinek

1 hrnek nasekaných ořechů

½ lžičky mořské soli

Návod na přípravu

1. Než si dáte dohromady ingredience, předehřejte troubu na 180 stupňů.

2. Nejdříve dejte do hrnce kokosové mléko, kokosový cukr, máslo, mořskou sůl, muškátový oříšek, skořici a kardamom a směs přiveďte k varu.

3. Potom přidejte nakrájená jablka, ovesné vločky, nasekané ořechy a rozinky. Všechny ingredience smíchejte dohromady, dokud nebudou dobře propojené.

4. Vaším posledním krokem je přemístění směsi do vymazané formy 9 x 13 nebo hrnce vhodného do trouby a pečte 30 až 35 minut.

5. Vršek zapečených ovesných vloček by měl být lehce křupavý. Můžete přidat další ořechy pro extra křupavost.

6. Rozdělte do misek a užívejte si!

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat