Prostreno.cz

Recept na zdravé jablečné muffiny se skořicí

Tyto muffiny jsou mnohem zdravější než cokoli, co byste našli v obchodech. Jsou vyrobeny z paleo mouky, přírodního kokosového cukru a dvou mých oblíbených všestranných ingrediencí, kokosového oleje a skořice. Jsou dostatečně chutné jako dezert, ale dobré i jako odpolední svačina nebo rychlá snídaně na cestách.

Každý jablečně skořicový muffin, který obsahuje 270 kalorií a 14 gramů zdravých tuků, vám dodá energii na celý den. Nejlepší ze všeho je, že se velmi snadno vyrábějí.

Klíčové ingredience

Jablka

Toto ovoce nabité vlákninou s nízkým glykemickým obsahem může pomoci snížit záněty způsobující onemocnění, zlepšit zdraví srdce a pomoci vám lépe řídit svou váhu.

Skořice

Věděli jste, že vědci zjistili, že koření se řadí na první místo z 26 nejoblíbenějších bylin a koření na světě, pokud jde o jeho ochranné hladiny antioxidantů? Skořice se také může pochlubit širokou škálou dalších zdravotních úřinků, včetně antibakteriálních, protiplísňových a antidiabetických schopností.

Paleo mouka

Chcete-li připravit kvalitní paleo jablečný muffin, musíte mít správnou směs mouky. Například pouhá kokosová mouka nebude fungovat. Potřebujete směs jako je paleo mouka – s mandlovou, marantovou, tapiokovou a kokosovou moukou – je bez obilovin a bez lepku. V dnešní době také snadno najdete mouku paleo v obchodech se zdravými potravinami.

Jak připravit jablečné muffiny

Ingredience

3 šálky paleo mouky

1 lžička jedlé sody

1 lžička mořské soli

3 jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená nadrobno

½ šálku kokosového oleje

1 hrnek kokosového cukru

3 vejce, rozšlehaná

2 lžičky skořice

Návod na přípravu

1. Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů a vyložte formu na muffiny vložkami. 

2, Poté v míse smíchejte jedlou sodu, mouku, sůl a jablka.

3. V jiné misce smíchejte kokosový olej, skořici, cukr a vejce.

4. Směsi z obou misek spojte a míchejte je, dokud se nespojí; v těchto bezlepkových jablečných muffinech nechcete těsto přemíchat. Každou z vložek naplňte naběračkou asi do 3/4. 

5. Muffiny pečte 25 minut. Tyto muffiny vyžadují tak málo práce, že neexistuje žádná omluva, abyste je nezkusili. Prostě je dejte do trouby!

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat