Prostreno.cz

Recept na jablečný mošt s brusinkami

Jak se počasí na podzim a v zimě mění, začínáme hledat zahřívající a uklidňující jídla a nápoje. Brusinkový jablečný mošt je perfektním nápojem k popíjení během chladných nocí. Je nabitý antioxidanty a slouží jako skvělá alternativa ke svařenému vínu. Vyzkoušejte ho! Je snadný na přípravu a nepopiratelně chutný.

Co dělá perfektní podzimní až zimní drink? Je to nápoj, který vás zahřeje jako chlupatá deka. Obsahuje koření, jako je skořice, kardamom, zázvor a hřebíček. 

Jablečný mošt s brusinkami je vyroben z kombinace jablek, brusinek, pomerančů, javorového sirupu a hřejivého, antioxidačního koření. Je snadné ho vypít hodně, ale to je v pořádku, protože je plný antioxidantů bojujících proti volným radikálům a působí na zlepšení vašeho zdraví.

Takže až budete příště hledat ideální nápoj do chladného počasí, který si vychutnáte, rozhodněte se pro výrobu vlastního brusinkovo-jablečného moštu. Nejen, že se díky němu budete cítíte dobře, ale má dlouhodobé zdravotní přínosy, které vám udrží energii a zdraví i v následujících měsících.

Klíčové ingredience

Zde jsou některé z nejlepších zdravotních výhod spojených s přísadami v tomto receptu:

Jablka

Jablka obsahují vlákninu, vitamin C, draslík a vitamin K. Jablka jsou také vynikajícím zdrojem silných antioxidantů, které mohou pomoci v boji proti poškození volnými radikály a známkám předčasného stárnutí.

Brusinky

Věděli jste, že brusinky jsou plné antioxidantů, které bojují proti nemocem? Stejně jako jablka může konzumace brusinek pomoci v boji proti zánětu a snížit riziko srdečních onemocnění. Navíc brusinky mohou pomoci předcházet infekcím močových cest, protože antioxidanty nacházející se v ovoci mohou změnit bakterie, takže se neulpívají v močových cestách.

Pomeranč

Pomeranče jsou skvělým zdrojem vitaminu C, draslíku, vitaminu A a vitaminu B6. Konzumace pomerančů nebo přidání čerstvého pomerančového džusu do vody, smoothies nebo domácích nápojů může pomoci posílit váš imunitní systém, zvýšit hladinu energie, podpořit trávení a posílit oběh.

Skořice

Stejně jako mnoho dalších ingrediencí v tomto receptu je i skořice plná antioxidantů bojujících proti nemocem. Konzumace skořice (a používání skořicového oleje) pomáhá v boji proti infekcím, posiluje váš imunitní systém, snižuje záněty, a dokonce bojuje proti cukrovce.

Zázvor

Věděli jste, že v kořeni zázvoru se nachází 115 různých chemických složek? Zázvor má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, což přispívá k mnoha zdravotním přednostem zázvoru, které získáte při vaření a pečení se zázvorem.

Recept na Cranberry Apple Cider

Ingredience

6 jablek Granny Smith

6  křupavá jablka

2 pomeranče

sáček brusinek, čerstvé nebo mražené

4 tyčinky skořice

½ lžičky hřebíčku, celého

1 lžička mletého zázvoru

½ lžičky kardamomu

½ lžičky nového koření

½ šálku javorového sirupu

1 snítka rozmarýnu

3½ litru vody

Návod na přípravu

1. Nejdříve začněte krájet ovoce na měsíčky. 

2. Nakrájené ovoce vložte do velkého hrnce a přidejte brusinky.

3. Poté do hrnce přidejte 3½ litru vody. Nyní přidejte koření: ½ lžičky celého hřebíčku, 1 lžičku zázvoru, ½ lžičky kardamomu a ½ lžičky nového koření.

4. Poté do hrnce vložte čtyři tyčinky skořice, ½ šálku javorového sirupu… a jednu snítku rozmarýnu.

5. Nyní, když jsou všechny ingredience v hrnci, přivedete to k varu a necháte vařit na mírném plameni po dobu jedné hodiny.

6. Po uplynutí doby, rozdrťte ovoce šťouchadlem na brambory, aby pustilo šťávu. Díky tomu bude váš brusinkový jablečný mošt super chutný.

7. Po rozmačkaní ovoce nechte ještě hodinu provařit a dáme vychladnout. 

8. Nyní je čas cider přecedit. Pomocí utěrky sceďte ovocná vlákna a bylinky, aby vám zbyla jen tekutina.

9. A právě tehdy je váš brusinkovo-jablečný mošt hotový! Uchovávejte jej v uzavíratelné nádobě a můžete jej skladovat v lednici asi jeden týden.

Před pitím nebo podáváním cider znovu zahřejte. Doufám, že si užijete tento uklidňující a hřejivý brusinkový jablečný mošt.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat