Prostreno.cz

Osvěžující mangový chia puding

Určitě už jste slyšeli o chia pudingu. Je to chutný, zdravý a osvěžující dezert, který se navíc hodí i do diety. Zvláště chutná varianta je mangový chia puding, který vás zaručeně osvěží a zažene chutě na sladké. Jak si ho připravit doma?

Mangový chia puding

Ingredience na 2 porce

1/4 hrnku chia semínek

1 šálek neslazeného mandlového mléka (nebo jakéhokoli mléka dle vašeho výběru)

1 zralé mango, oloupané, zbavené pecky a nakrájené na kostičky

1–2 lžíce medu nebo javorového sirupu

1/2 lžičky vanilkového extraktu

Plátky čerstvého manga nebo jiné ovoce na ozdobu

Postup

1 V misce smíchejte chia semínka a neslazené mandlové mléko. Dobře promíchejte, aby se chia semínka rovnoměrně rozprostřela v tekutině. Přidejte med nebo javorový sirup (sladkost upravte podle svých představ) a případně i vanilkový extrakt. Znovu promíchejte, aby se vše spojilo.

2 Zakryjte misku plastovou fólií nebo víkem a dejte ji do chladničky alespoň na 3 hodiny nebo přes noc. Během této doby chia semínka absorbují tekutinu a vytvoří konzistenci podobnou pudinku.

3 Po prvních 30 minutách nezapomeňte směs promíchat, abyste zabránili hrudkování a zajistili rovnoměrné rozložení chia semínek.

4 Zatímco chia pudink tuhne, připravte mangové pyré. Jednoduše vložte na kostičky nakrájené zralé mango do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka. Pokud mango není příliš sladké, můžete ho osladit trochou medu nebo javorového sirupu.

5 Jakmile chia pudink zhoustne na požadovanou konzistenci (měl by být podobný klasickému pudinku), vyjměte ho z lednice.

6 Vezměte servírovací sklenice nebo misky a začněte vrstvit. Začněte vrstvou chia pudinku a poté vrstvou mangového pyré. Tento postup vrstvení můžete opakovat tolikrát, kolikrát chcete, v závislosti na velikosti vašich skleniček.

7 Mangový chia pudink doplňte plátky čerstvého manga nebo jiným ovocem dle vlastního výběru, které dodá pudinku texturu a chuť.

Zdroj: www.healthyfitnessmeals.com/mango-chia-pudding/, názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat