Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Dejte konečně sbohem vysušeným koláčům
Namísto tuku dávám do koláčů majonězu.
Uvedla jsem, že peču každý víkend, ovšem peču i přes týden. Do těsta kvůli vláčnosti přidávám lžíci zakysané smetany, pokud mám vařený brambor, tak i ten. Ať se daří...
doplňuji komentář Boženky z dneška - na kynutá těsta rád používám tuk v poměru 1 díl máslo 1 díl sádlo 1 díl majonéze
Koláče beru jako kulinářský zážitek. Peču sice dost dobré koláče, ale chtěl bych se naučit péct pravé svatební. Četl jsem že se pečou ze skládaného těsta, které se překládá a kyne snad 7 krát. Je to kus umění.
Kynuté koláče nechávám vychladnout pod pekáčkem nebo ve vypnuté troubě, když náhodou peču pouze jeden plech nebo ten poslední - samozřejmě musím počítat s tím, abych troubu vypla dřív, aby nebyly místo koláčků kominíci:-)))
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama