Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Rebarbora v kuchyni umí velké věci
A pak zjistíme, že vždy všeho s mírou...Píše se také: rebarbora má vysoký obsah kyseliny šťavelové. Tato kyselina se nachází především v listech, ale i v řapících. Nadměrná konzumace rebarbory, zejména listů, může vést k zdravotním potížím, protože kyselina šťavelová se váže na vápník a může způsobovat tvorbu ledvinových kamenů. Proto se doporučuje jíst pouze řapíky a omezit konzumaci rebarbory, zejména v pozdějších měsících sezóny, kdy obsah kyseliny šťavelové roste.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama