Prostreno.cz

Zapečené hovězí tacos s guacamole

Pokud hledáte recept, který je jednoduchý na přípravu, ale zároveň skvěle zapůsobí na vaše hosty, máme pro vás ideální řešení. Zapečené hovězí tacos nejenže skvěle poslouží jako oběd či večeře, ale také okouzlí jako pohoštění na každou oslavu. Tento recept je nejen chutný, ale i efektivní – snadno s ním nasytíte více hladových krků. Pojďme se podívat, jak na to!

Tacos mají svůj původ v Mexiku, kde byly konzumovány již před několika staletími domorodými obyvateli. První písemná zmínka o tacos pochází z období španělské kolonizace, kdy conquistadoři zaznamenali tuto tradiční pokrm mezi místními zvyky. Tacos se postupně staly nedílnou součástí mexické kuchyně a jsou známé svou variabilitou náplní, která může zahrnovat maso, ryby, zeleninu nebo sýr. V 20. století se tacos začaly šířit i do Spojených států a dalších částí světa, kde se přizpůsobily místním chuťovým preferencím. Dnes jsou tacos oblíbené na celém světě a existují v mnoha různých variantách, ať už v tradiční nebo moderní formě. Jak je připravit? 

Nutriční hodnoty jedné porce

- 248 kcal
- 20 g sacharidů
- 11,7 g tuků
- 15 g bílkovin

Ingredience na 9 porcí

Na tacos:

- 1 balení Vilgain wrapu
- 400 g Vilgain R2E hovězího masa
- 1 červená cibule
- 1/2 žluté papriky
- 100 g 30% Eidamu
- 100 ml kečupu
- olivový olej
- koriandr (nasekaný)
- sladká paprika
- pepř
- sůl
- chilli
- sušená cibule
- sušený česnek

Na guacamole:

- 1 avokádo
- 1 rajče
- 1/2 červené cibule
- šťáva z citrónu
- pepř
- sůl

Postup

Příprava tacos

1. Na olivovém oleji orestujte červenou cibuli nakrájenou na půlměsíčky a žlutou papriku nakrájenou na nudličky.
2. K orestované zelenině přidejte nakrájené hovězí maso a kečup. Nechte směs dusit, dokud maso není hotové.
3. Dochutit směs nasekaným koriandrem, pepřem, solí, sladkou paprikou, chilli, sušeným česnekem a sušenou cibulí.
4. Z wrapu vykrájejte 3 kolečka pomocí většího hrnku nebo misky.

   TIP: Pokud se vám nechce vykrájet kolečka z wrapu, můžete použít mini pizza bases.
   
5. Každý mini wrap posypte nastrouhaným eidamem. Na něj přidejte připravenou hovězí směs a wrap přeložte na polovinu.
6. Mini tacos naskládejte vedle sebe do zapékací mísy, posypte je zbytkem nastrouhaného eidamu a zapečte ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut.

Příprava guacamole

1. Zralé avokádo oloupejte, zbavte pecky a vidličkou rozmačkejte. Přemístěte avokádo do misky.
2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a rajče, dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.

Servírování

Podávejte zapečené tacos s připraveným guacamole na boku. Tento pokrm zaručeně okouzlí svou chutí i jednoduchostí! Tak dobrou chuť a užijte si jídlo!

Zdroj: názor autora


Související




Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba