Prostreno.cz

Alkohol při hubnutí není tabu. Seznamte se s nízkokalorickými drinky

Jste vyznavači zdravé stravy nebo se právě snažíte hubnout? Bedlivé sledování jídelníčku a přísunu sacharidů ještě neznamená, že si nemůžete dopřát večerní koktejl či sklenku vína s přáteli. Dietáři mají na výběr hned tři nápoje, které si mohou vychutnat bez obav. Jste na ně zvědaví?

Také jste vždycky slýchávali, že v alkoholu je snad tisíc kalorií a že jediný doušek vám způsobí pomalu nadváhu? Nic proti zlým jazykům, ale nelze házet všechny „metly lidstva“ do stejného pytle…

Podle amerického Národního institutu pro zneužívání alkoholu a alkoholismus obsahuje tvrdý alkohol jako vodka, gin, rum, tequilla a whisky téměř zanedbatelné množství sacharidů. Stejný názor má i americká registrovaná dietoložka a osobní trenérka triatlonu Sarah Currie. To je ale překvapení!

Samozřejmě, že člověk by se měl držet rčení, že všeho s mírou. Ovšem jedno je jisté. Tyto nápoje jsou údajně ze všech alkoholických to nejmenší zlo a určitě vám ráno na váze nepřihrají pár kil navíc.

Vodka se sodou

Populární barová kombinace. Z toho čirého drinku si výčitky svědomí rozhodně dělat nemusíte. Když vidíte skrz, nebezpečí váhových následků se vám prý vyhne pěkně velikým obloukem.

„Průhledné nápoje jsou výborná volba. Vizuální jednoduchost není jediná přednost, obvykle mají podstatně nižší obsah cukru a kalorií než jejich barevné protějšky. Navíc konkrétně vodka má nejnižší hodnoty cukru vůbec,“ vysvětluje Sarah Currie. Kdyby náhodou nepatřila soda mezi vaše oblíbené koktejlové ingredience, nabízí se ještě plán B.

Rum a kola. Samozřejmě dietní

Samotný rum není nic moc, co si budeme povídat. Ale vylepšit ho kolou v lehké verzi už je docela jiné kafe. Určitě vás napadá, že v tomhle případě nemůže být o čiré tekutině řeč. Sarah Currie však uděluje rumu s kolou čestnou výjimku - jeho „temná stránka“ je totiž pouhých 100 kalorií. Hlavu si můžete dělat jen v případě, že jich nějakým nedopatřením v zájmu oslav spořádáte několik. Pětkrát sto kalorií už nezní tak hezky, že?

Červené víno

I pro zapřisáhlé vinaře má odbornice přes zdravou stravu dobré zprávy. A pokud nedáte dopustit na značku Pinot Noir neboli rulandské modré, můžete se radovat o to víc. V jedné sklence číhá 122 kalorií a 3,4 gramů sacharidů. Čistě pro vysvětlenou – jen takový drink, který má méně než 5 gramů sacharidů, se dá považovat za nízkokalorický. Za jednu deci k večeři vám jistě váš fitness trenér hlavu neutrhne.

Abychom předešli veškerým omylům, rozhodně neříkáme, že teď můžete pít alkohol, co hrdlo ráčí. Zmíněné sklenky sice platí za nízkokalorické nápoje a občasná konzumace ničemu neuškodí, ale nezapomínejte, že alkohol bourá zábrany. I ten nejzodpovědnější dietář si pak po nějaké té deci navíc často smlsne na čokoládě!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat