Prostreno.cz

Netradiční chutné omáčky k různým chodům

Chcete svá jídla trochu vylepšit a dodat jim něco navíc? Pak je omáčka tou správnou volbou. Naštěstí existují i recepty, které se obejdou bez složité a zdlouhavé přípravy. Máme pro vás hned tři chuťovky, jež sklidí úspěch!

Jak vykouzlit omáčku, za kterou by se nemusel stydět ani šéfkuchař vyhlášené restaurace? Věřte, že je to snazší, než si dokážete představit. Přesvědčit se můžete zde…

Ořechová omáčka

Suroviny:

Postup: Omytou bazalku spolu s česnekem a sýrem nakrájejte, přihoďte ořechy, olej, pepř i sůl. Vše rozmixujte do tekuté konzistence. Omáčka je skvělá k těstovinám i pečenému masu. Bod navíc? Pročistí vám organismus a podporuje trávení.

Bazalková omáčka

Suroviny:

  • 5 rajčat
  • hrstka bazalky
  • 2 kelímky jogurtu
  • 1 decilitr smetany ke šlehání
  • pepř

Postup: Rajčata spařte a po zchladnutí oloupejte. Odstraňte z nich jadérka a rozmělněte je, aby vzniklo pyré. Vmíchejte ho do jogurtu a okořeňte bazalkou se špetkou pepře. Podávat můžete například k salátům.

Jogurtová omáčka

Suroviny:

  • 250 gramů bílého jogurtu
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • trocha petrželky
  • sůl
  • cukr

Postup: Rozšlehejte jogurt s kečupem a olejem dohladka. Přidejte najemno nakrájenou cibulku a nasekané bylinky. Na závěr ochuťte cukrem a solí. Omáčka ladí k masu a rybám, ale výborně doplní i bezmasá grilovaná jídla.

Dobrou chuť!

Zdroj: www.ireceptar.cz, www.howtodoit.com





Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Špagety s krevetami

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat