Prostreno.cz

Nápadité a rychlé předkrmy. Tyhle vás jednoduše nadchnou

Plánujete na večer slavnostní menu a nevíte si rady s předkrmem, který by strávníky naladil na další chody? Doporučujeme vyzkoušet celerové jednohubky, zapečené nachos a hermelínové trojúhelníčky. Jen se po nich zapráší!

Budete nám věřit, když vám povíme, že všechny čtyři recepty zaberou maximálně čtvrt hodinky? Ano, i za takovou chvilku se dá vykouzlit skvělá chuťovka, která odstartuje báječnou večeři! Co vás láká nejvíce?

Celerové jednohubky

Suroviny:

  • 1 svazek řapíkatého celeru
  • 1/2 šálku petrželové natě
  • 1 lžička citronové kůry
  • 250 gramů krémového sýra
  • 1 červená cibule
  • 100 gramů kuřecího masa
  • sůl a pepř na dochucení

Postup: Nakrájejte najemno kuřecí maso, cibuli a petržel. Smíchejte je s ostatními ingrediencemi, tedy kromě celeru. Ten pokrájejte na kousky velikosti jednohubek a jednotlivé části namažte vzniklou pomazánkou. Můžete ihned podávat!

Hermelínové trojúhelníčky

Suroviny:

  • 4x 200 gramů hermelínu
  • 1 šálek hladké mouky
  • 3 vejce rozšlehaná v 1/2 šálku mléka
  • 2 šálky strouhanky
  • brusinková omáčka
  • 3/4 šálku olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup: Každý kus sýra rozkrojte přes střed na šest malých dílků. Postupně je obalte v mouce, mléce s rozšlehanými vejci a strouhance. Kousky pak na předehřáté pánvi s trochou oleje usmažte dozlatova, po dobu 2-3 minut. Občas je obraťte, aby se propekly rovnoměrně. Hotové dobroty vysušte papírovým ubrouskem a pokapejte brusinkovou omáčkou.

Zapečené nachos

Suroviny:

  • 150 gramů kukuřičných lupínků nachos
  • 1 šálek kysané smetany
  • 300 gramů konzervovaných fazolí
  • 200 gramů rajčatové omáčky
  • 80 gramů nastrouhaného tvrdého sýra

Postup: Předehřejte troubu na 200 stupňů a zapékací mísu vyložte pečicím papírem. Nachos do ní rovnoměrně nasypte, přidejte fazole, rajčatovou omáčku a sýr. Pečte zhruba 15 minut. Až je budete servírovat, nezapomeňte k nim na talíř dát lžičku kysané smetany, tahle kombinace vás určitě nezklame!

Bramborový mls s lososem

Suroviny:

  • 1 kilogram malých brambor
  • 200 gramů uzeného lososa
  • 250 mililitrů kysané smetany
  • 1 lžíce koprových lístků
  • 1 lžička omáčky wasabi
  • 1/2 šálku petrželové natě
  • sůl a pepř

Postup: Brambory uvařte v páře tak, aby zůstaly pevné. Poté je nechte vychladnout. Každou bramboru obalte plátkem lososa a připevněte párátkem. Do smetany pak přimíchejte lístky kopru, wasabi omáčku, petržel, sůl i pepř. Tuto omáčku podávejte jako přílohu. Dobrou chuť!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat