Prostreno.cz

Bavte se s dětmi i u jídla. Naučte je stolovat s draky a čaroději

Elfové, princezny, skřítci. Ponořte se do světa mystiky a fantazie – u svého stolu. Jak se to dělá? Na oběd nebo večeři pozvěte své oblíbené pohádkové postavy nebo bohy. Takhle zábava nadchne děti i dospělé!

Už jste si někdy představili, jaké by to bylo poobědvat se skřítky, vílami, nabídnout pohoštění bohům, či si dokonce připít s draky? Denise Linn, odbornice na minulé životy, reinkarnaci a duchovno, říká, že stačí vytvořit mytický pokrm, pozvat toho, koho chcete – a závoj mezi realitami bude opravdu tenký.

Můžete jíst, s kým se vám zachce

„Vkročíte do mytické dimenze, kde sídlí draci, kouzelníci, bohové a bohyně. Kdo ví, jaké skryté obzor se vám vyjeví. Spojíte se hlouběji s bájným světem a rozšíříte tak své duchovní vědomí o magii, která je všude kolem vás a uvnitř vás, i když ji vždy nevidíte,“ popisuje zmíněná odbornice v knize Mystika vaření. Jaký doporučuje postup? Vzhledem k tomu, že podle ní draci a čarodějové sídlí ve skrytých dimenzích a čekají na pozvání ke stolu, potřebujete jediné – požádat je.

Pojď blíž, příšerko!

Zeptejte se svých dětí, jaké je podle nich pro čaroděje nebo draka nejlákavější jídlo. Určitě vám poradí, ať už jejich nápad bude jakkoli bláznivý nebo smělý. Přizpůsobte hostinu jejich představám! Můžete také vytvořit studnici přání nebo ve velkých pohárech podávat tak zvanou vodu přání. S každým usrknutím se vaše přání splní. No a pak? Pak se chovejte hloupě či vážně, podle svých představ. Dávejte drakům najíst, napít, imaginárně je pohlaďte a užívejte si zábavu. Vaše děti tyhle hravé jídelní dýchánky jistě velmi rády uvítají!

Příště na hostinu pozvěte třeba bohy. Na stůl dejte hrozny vína, zapalte svíčky, pijte ze skleněných pohárů a dejte si záležet na okázalosti a detailech ze zlata. Pro dokreslení atmosféry se můžete obléci podobně jako božstvo. Je to jen na vás.

Jaké si to uděláte, takové to máte…

„Při přípravě mytických pokrmů postupujte s odvahou. Vaši přátelé si tyto zážitky zamilují. Je to skvělý způsob, jak vyzkoušet nové pokrmy, předávat si recepty, rozšiřovat si představivost a v neposlední řadě přenést Hollywood či Bollywood do své jídelny,“ popisuje Denise Linn, jejíž nápad přivítat u sebe doma různé kultury a tradice není vůbec špatný.

Inspirovat se dá například u indické, egyptské či skandinávské kultuře. Se všemi těmi vůněmi a kořením. Rozhodně to život může obohatit – možná mnohem víc než sice dobré, ale již omílané grilovačky. Tak co, zkusíte pobavit sebe i děti?





Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat