Prostreno.cz

Čokoládová terapie. Jak působí na pleť

Kavárny a cukrárny s letními zahrádkami praskají ve švech. Také milujete posezení na čerstvém vzduchu a pravidelně vybíráte, co si dáte ke kafíčku? Jestli milujete čokoládu, jste na správné adrese. Kousek si schovejte i pro svoji pleť!

Na svých letních cestách se jistě seznamujete s rozličnými dobrotami – třeba z čokolády. Takový dezert z čokoládového zlata, smetany a posypaný kupříkladu mandlemi dělá s chutěmi divy. Čokoláda jako taková je perfektní protilátkou na špatnou náladu, zlomené srdce a všechno, co v aktuální svízelné situaci nesnese odklad. A taky působí na krásu. Nevěříte?

Voňavý antioxidant v hlavní roli

Čokoláda hydratuje pokožku a zvyšuje aktivitu kolagenu. Kakaové boby jsou bohaté na hořčík, který pomáhá stimulovat tělo k produkci životně důležitého hormonu progesteronu, který je ideální pro řešení stresu souvisejícího s výkyvy nálad. Ještě se divíte, že jsou čokoládové zábaly a masky tak populární? Teď už asi ne. Proto vyzkoušejte tahle čtyři hříšná potěšení (bez kalorií).

Čokoládová maska

Zahřejte 50 gramů čokolády (ve vodní lázni) a vyčkejte, dokud nebude zcela tekutá – nikoli příliš horká. Pokud tomu tak bude, nechte mírně vychladnout. Následně čokoládu můžete nanést na pleť. Nebo přidejte jednu lžíci olivového oleje a jeden žloutek. Směsí potřete obličej a nechte 15 minut působit. Poté opláchněte teplou vodou.

Čokoládová koupel

Povzbuzení mikrocirkulace, hydratace, zklidnění pleti po slunění a skvělý zážitek? Rozpusťte tabulku hořké čokolády ve vodní lázni, přidejte 1 litr plnotučného mléka, prohřejte a směs vlijte do vany. Ponořte se do lázně a 15–20 minut odpočívejte. Budete jako znovuzrození!

Čokoládový peeling

Připravte si 6 lžic kakaového prášku a ten rozmíchejte v trošce vody. Následně přidejte 2 čajové lžičky mořské soli. (Mořská sůl funguje jako exfoliátor a pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky.) Ve finále ještě přidejte čajovou lžičku syrového mléka a směs naneste na pleť. Provádějte krouživé pohyby a očistěte tak pokožku od mastnoty, potu a již zmíněných odumřelých buněk. V závěru se osprchujte a dle potřeby naneste hydratační mléko. Paráda!

Čokoládová kúra na vlasy

Hydratace, regenerace, okamžitě viditelná vzpruha pro vlasy. Toho docílíte tak, že 3 polévkové lžíce nízkotučného tvarohu spárujete s trochou mléka způsobem, že vznikne hladká hmota. Do té přidáte 1 lžíci kakaa. Vzniklý výtvor nanesete na vlasy a pročešete je řídkým hřebenem. (Tak se ujistíte, že směs je všude nanesená rovnoměrně.) Necháte 10 minut působit a vlasy důkladně opláchnete. Z toho lesku a hebkosti budete mít radost. Však si to vaše vlasy po celodenním slunění zaslouží.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat