Prostreno.cz

Příprava ryb bez známého nepříjemného zápachu

Jak rybu nevysušit a co si počít, když se na pánvi kompletně rozpadne? Proč je fenykl dobrým společníkem a jakým způsobem se vyhnout nepříjemnému pachu rybiny po vaření? Tahle tajemství vám rádi prozradíme!

Kdy jindy si dopřát ryby, než právě teď? Vždyť „mokří“ živočichové tak nějak patří do typicky letní kuchařky. Znáte ale všechny zlepšováky na jejich přípravu? Možná se bude hodit fígl, jak vyzrát nad pachem rybiny, nebo trik pro výraznější a nezapomenutelnou chuť. Necháte se inspirovat?

Stop nepříjemnému odéru

Co si budeme povídat, když se kácí les, létají třísky. A když se dělá ryba, je mnohdy cítit po celém bytě! Jak tomu předejít? Žádná věda. Položte na pánvičku na rozehřátý olej pečicí papír a teprve pak se můžete dát do přípravy rybích specialit. Kromě toho, že se vyhnete hodinovému větrání, nenasákne do sebe pokrm tolik tuku, ale zachová si přirozenou šťavnatost.

Pečená ryba? Jedině v alobalu

Pravidlo číslo jedna? Ještě před akcí je třeba tvora řádně omýt. A to nejen na povrchu, aby se neřeklo, ale i zevnitř. Poté rybu řádně pokapejte citronem a zabalte do alobalu – nejlépe vcelku. Bude se tak péct ve vlastní šťávě, nasaje jemnou citronovou příchuť, a vy si ještě dopřejete všechny vitaminy i další zdravé cenné látky.

Skvělá chuť pomocí s bylinek

Fenykl je přítelem všech šupinatých. Domluvte mu tedy setkání s vaší večeří. Děláte-li rybu v troubě, vymažte pečicí nádobu tukem a na dno naskládejte aromatickou bylinku. Ryba tak získá velmi příjemnou a jemnou chuť, která vynese všechny strávníky do gastronomického nebe. Nevěříte? Co vám brání, abyste se o tom sami přesvědčili…

Rozpadlá ryba. Co s ní?

Trochu jste se u sporáku zapomněli a výsledkem je nadělení, co ani při nejlepší vůli nedrží pohromadě? Nic se neděje, i s takovým materiálem se dá krásně pracovat. Odstraňte všechny kosti, pokud tam jsou, a můžete rybu servírovat se zeleninovou, nebo smetanovou omáčkou. Při troše kreativity ve finále nikdo nepozná, že to nebyl záměr!

Extra vůně a šťavnatost? Rychle a snadno

Vysušená ryba? To je zlo. Když ji ale upečete na másle spolu s plátky anglické slaniny, zaručeně se vás takové faux pas netýká. Takto připravený „mokrý“ pokrm se dá podávat i s různými pikantními omáčkami. Nebo sardelovou pastou.

Zdroj: www.howotocook.com, www.howtodoit.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat