Prostreno.cz

Domácí kávový peeling pro zářivou pleť

Káva je velmi populární po celém světě a dnešní metropolitní život je jí doslova poháněn. Už jste si z té mleté připravili kouzelný peeling? Pokud ne, sáhněte do spíže a probuďte svoji pleť k životu!

Dobrý šálek kávy je právě to, co mnozí z nás potřebují k nastartování dne. Podle posledních dostupných údajů třeba takové Finsko spotřebuje ročně v průměru přibližně 12 kg kávy na osobu. V evropském přehledu ho následuje Švýcarsko, a to s průměrem 7,6 kg na osobu, Německo 6,5 kg, Itálie 5,8 kg kávy na osobu/ročně.

Co se týče naší země, Češi spotřebují přibližně 4,3 kg kávy na osobu ročně, což odpovídá mírnému podprůměru. Vypadá to však, že ne na dlouho. Spotřeba kávy neustále roste… Ještě že se v souvislosti s ní mluví i o benefitech.

Pro prvního zlo, pro druhého výhra

Studie udávají, že káva může pomoci bojovat se stresem, udržuje zdravé srdce či posiluje imunitu. Káva je však dobrá i pro pokožku. Studie z roku 2007 publikovaná v Evropském časopise o prevenci rakoviny hlásí, že denní spotřeba kávy byla spojena s poklesem prevalence nemelanomového karcinomu kůže u kavkazských žen (v závislosti na dávce).

Studie z roku 2015 zveřejněná v Mezinárodním žurnálu dermatologie zase uvádí, že káva pomáhá chránit pokožku před fotografickým působením a nežádoucími jevy, jako jsou vrásky nebo tmavé skvrny. Také polyfenoly v kávě, včetně chlorogenních kyselin, mohou přispívat ke snížení hyperpigmentace v kožních skvrnách. Je tedy nanejvýš jasné, že káva pomáhá pokožce zářit.

V hlavní roli kokos

Mletá káva zbavuje odumřelých kožních buněk a podporuje regeneraci nové zdravé pokožky. Jelikož je bohatá antioxidanty, tak také omlazuje! Věda udává i to, že kofein v kávě absorbuje přebytečnou vlhkost pokožky, která pak vypadá hladší a pevnější. Zároveň snižuje otoky obličeje. Tak na co ještě čekáte? Vytvořte si domácí peeling.

Na seznam potřebných věcí si toto moc připisovat nemusíte. Jen jedna či dvě snadno dostupné složky vám vykouzlí pokožku vašich snů. Jedná se například o kokosový olej (hydratuje suchou pleť), jogurt (hodí se pro mastnou pleť) a kokosové mléko (poskytuje přirozenou ochranu a zajišťuje hebkost pleti). Při kombinaci s kávovou se jedná o naprostou pecku!

Dvě polévková lžíce mleté kávy smíchejte s olejem, jogurtem nebo kokosovým mlékem. Je nutné míchat tak dlouho, dokud nezískáte hladkou pastu. Poté je peeling připraven k použití.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat