Prostreno.cz

Nápoj, díky kterému v zimě nebudete vstávat unavení

Pomalu se ukládáte k zimnímu spánku, respektive padáte únavou na ústa? Za zimní únavu může málo světla a hormon melatonin. Vzpružte svoji mysl a tělo skvělým nápojem, díky kterému proplujete temnou částí roku naprosto svěží!

Proti zánětům i únavě. Starý ájurvédský recept, jehož popularita sahá na všechny kontinenty světa, má schopnost očistit tělo, normalizovat hladinu cukru v krvi a eliminovat záněty. Podle starých spisů se může popíjet po celý den, nicméně prý je nejlepší dopřát si ho hned ráno. Údajně funguje přímo magicky.

Potřebujete kokosové mléko, kokosový olej, kurkumu, kořen zázvoru a černý pepř. Někteří lidé rádi přidávají i čajovou lžičku medu. Pojďme projít ingredience, ať je hned jasno, proč tomu tak je.

Žluté koření

Kurkuma působí jako silný lék proti bolesti. Pomáhá při léčbě bolesti kloubů a svalů, pozitivně působí při onemocnění jater, léčí kožní a respirační problémy, gastrointestinální poruchy, artritidu a tak dále. Studie ukazují, že kurkuma mírní příznaky alergie a zabraňuje degenerativním kognitivním onemocněním, jako je Alzheimerova choroba a demence. Žluté koření dále reguluje hladinu cukru v krvi, zmírňuje deprese, čistí játra, neutralizuje volné radikály a ničí rakovinové buňky. Lze si přát víc? Jistě, tu správnou kombinaci. Ke kurkumě v tomto případě patří zázvor.

Oddenek stejnojmenné rostliny

Zázvor se dá směle považovat za silný protizánětlivý prostředek. Uklidňuje menstruační bolest, normalizuje krevní cukr, zmírňuje nevolnost, zlepšuje trávení a zabraňuje obezitě. V podstatě taky výhra! A co dál?

Kokos, kam se podíváš

Kokosové mléko je bohaté na vitamin B, hořčík, elektrolyty a mastné kyseliny. Reguluje hladinu cukru v krvi, zmírňuje bolesti kloubů a zabraňuje hromadění tuku. Kokosové mléko urychluje hojení ran, posiluje funkci imunitního systému, zlepšuje trávení, podporuje hubnutí, vyživuje pokožku a zabraňuje onemocnění jater a ledvin. Nasycený tuk pro změnu v kokosovém oleji patří ke zdrojům energie. A teď už zbývá pouze černý pepř.

Temný rytíř

Černý pepř zvyšuje biologickou dostupnost kurkumy. Neutralizuje volné radikály, mírní nachlazení, zlepšuje trávení a léčí anémii. V kouzelném receptu se nicméně udává i ona lžička medu pro mlsné. Med odstraňuje příznaky nachlazení a alergií. Používá se také jako přirozený relaxační prostředek a lidé nedají dopustit na jeho schopnost krotit nespavost.

Potřebujete tedy 1 lžičku kurkumy, kořen zázvoru (oloupaný a mletý) 1 polévkovou lžíci kokosového oleje, špetku černého pepře, 2 šálky kokosového mléka a 1 lžičku medu (dobrovolné). Vše, co musíte udělat, je zahřát přísady v hrnci (to trvá asi 5 minut) a vychutnat si teplé, léčivé a povzbuzující mléko!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat