Prostreno.cz

Vánoční punč. Letos vás dostane RAW varianta

Patříte mezi příznivce raw stravy, nebo teprve s ní začínáte. Rozhodně být „raw“ není žádná nuda i Vánoční svátky si užijete naplno. Nejen, že už koluje spoustu receptů na raw cukroví, ale letos můžete překvapit návštěvu například i raw vánočním punčem.

Punč k vánocům zkrátka patří a tahle raw varianta vás zahřeje i v chladných dnech, potěšíte řidiče a možná i vaše děti, protože je nealkoholický a přesto zatraceně dobrý.

V 17. století připravovali punč z červeného vína nebo brandy, po případně používali i jamajský rum. Receptů na vánoční punč je mnohem u nás je nejvíce oblíbená kombinace červeného vína a rumu. Raw punč neobsahuje ani jednu z těchto surovin, a přesto si získává své příznivce. Tak schválně také bude patřit mezi ně.

Budete potřebovat:

  • 350 g mražených brusinek
  • 6 šálků vody
  • 1 velký pomeranč
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1/3 šálku medu/sirupu z agáve/javorového sirupu

Jak na to?

Do mixéru nasypejte brusinky, přidejte 2 šálky vody, šťávu z čerstvého pomeranče, nastrouhanou pomerančovou kůru a na kousky pokrájený zázvor (podle chuti). Mixujte několik minut. Poté přelijte do většího džbánku, dolijte zbytek vody a nechte alespoň hodinu odležet. Podle chuti oslaďte. Podávejte ozdobené plátkem pomeranče.

Pokud vám stále není jasné, jak vás tento punč může zahřát, tak nezapomeňte na účinky zázvoru. Právě zázvor patří mezi ty nejlepší zahřívací potraviny a posiluje imunitu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat