Prostreno.cz

Zahřejte se v sychravých dnech kurkumovým latté

Vyměňte šálek své klasické odpolední kávy za lahodný nápoj z kurkumy, který má i spoustu příznivých účinků na tělo. Při dlouhém odpoledni v práci vás příjemně naladí, a dokonce zažene i hlad!

Popíjení kávy patří k nejoblíbenějším zvykům na světě. Zkuste změnu a připravte si lahodné kurkumové latte, které je oproti klasické kávě krémovější, hutnější a má nasládlou chuť. Vzhledem k tomu, že se připravuje z mléka, může sloužit i jako skvělá první záchrana při náročném pracovním dni, kdy potřebujete rychle zahnat hlad a zároveň povzbudit mysl.

Zázrak jménem kurkuma

Jak už název napovídá, tento nápoj obsahuje kurkumu. Ta je již z dob ajurvédského léčitelství známá pro svoje blahodárné účinky na lidské zdraví. Působí jako antioxidant, protizánětlivě, protirakovinově i proti bolesti. A to rozhodně není všechno.

Začíná také období, kdy na vás na každém rohu číhá rýma a další „podzimní nemoci“. Pokud si budete dopřávat tento nápoj, zvýšíte odolnost svého organismu a podpoříte imunitu. Jakmile pocítíte náznaky blížící se nemoci, uvařte si večer místo čaje právě kurkumové latté. Lahodný nápoj vás příjemně uklidní a léčivé účinky kurkumy začnou pracovat.

Kurkuma působí blahodárně na psychiku

Měli jste dnes náročný den, nebo na vás negativně působí nastupující podzim a úbytek sluníčka? Pokud ano, tak určitě vsaďte na kurkumu. Látky, které obsahuje, zlepšují psychickou kondici a přináší úlevu od emočního napětí. Také účinně bojují s depresí a proti únavě.

Recept na kurkumové latte

Co všechno je potřeba? 1 čajová lžička kurkumy, 100 ml vody, 250 ml mléka (mandlové, sójové nebo kokosové), 1 lžíce mandlového oleje, med dle chuti, ½ lžičky skořice, špetka mletého černého pepře.

Zahřejte mléko a přidejte všechny ingredience. Za stálého míchání počkejte, než se všechny chutě spojí. Podávejte horké.

Tip: Pokud například v práci nemáte dostatek prostoru pro pomalejší přípravu nápoje ze všech ingrediencí, můžete si v obchodě se zdravou výživou koupit již hotovou směs.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat