Prostreno.cz

Kde všude lze zužitkovat svěží citronový krém

Pokud jste to s přípravou citronového krému trochu přehnali, a zbyla vám velká sklenice této báječné dobroty, můžete ji zužitkovat v mnoha receptech. Dáte přednost mini trubičkám, nebo snad makronkám?

Citronový krém (lemon curd) si skvěle rozumí s dezerty, hlavně s dorty nebo košíčky. Máte nějaký navíc? Samozřejmě, že ho lze sníst „jen tak“, ale není to plýtvání? Radši jej zpracujte trochu kreativněji! Jaké máte možnosti?

Citronové cupcaky

Cupcake a citronový krém? Úžasné spojení! Nejdříve cupcake potřete krémem a ten poté nanášejte pomocí cukrářského sáčku se zdobicí trubičkou. Začněte od středu a pomalu otáčejte dortíkem tak, až dojdete ke kraji. Takto udělejte ještě druhé a třetí patro. Mimochodem, víte, jaký je rozdíl mezi cupcakem a muffinem? Muffin je buchta, kdežto cupcake ozdobený dort, který leckdy připomíná umělecké dílo.

Makronky a palačinky

Makronky jsou sofistikované dezerty, které si můžete udělat čistě jen pro radost, nebo jimi potěšit své blízké. Polovinu makronek namažte citronovým krémem a polovinu našlehaným mascarpone. Pokud si chcete práci urychlit, použijte cukrářský sáček a citronový krém i mascarpone na makronky nastříkejte. Spojte a nechte v lednici rozležet. Kdyby vám náhodou nějaký krém i přesto zůstal, ke snídani si dejte palačinky. (Krém jinak v lednici vydrží dva až tři týdny.)

Citronový dort

Čekáte návštěvu, nebo prostě máte chuť na něco sladkého? Upečte piškotové těsto, korpus dvakrát prořízněte, naplňte citronovým krémem, sestavte a pomažte i boky a vrchní patro. Uložte do ledničky, aby krém trochu ztuhl. Hotový dortík se podle libosti dá potáhnout marcipánem nebo fondánem, případně dozdobit podle chuti a nálady.

Citronový dezert s páleným sněhem

Citronový krém nalijte do vysokých silnostěnných sklenic a nechte dobře vychladit. Z bílku ušlehejte tuhý sníh a s pomocí lžíce jej přidejte do sklenic. Ty postavte na plech, vložte je pod rozpálený gril (například v troubě) a sníh nechte lehce ožehnout. Každou sklenici ozdobte. K tomuto účelu se hodí kolečka citronu, piškoty nebo cukrářské zdobení.

Mini trubičky

Stačí, když si koupíte listové těsto. Rozválejte ho na tenko a nařežte na zhruba dvoucentimetrové proužky, které ještě překrojte příčně napůl. (Získáte asi 26 kusů trubiček.) Každý proužek těsta namotejte na malou cukrářskou trubičku, přendejte na plech s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem s vodou a dejte péct. Upečené trubičky nechte vystydnout (na mřížce) a poté je naplňte citronovým krémem. Na závěr ještě můžete pocukrovat.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat