Prostreno.cz

Výroba domácí kosmetiky z aloe vera

Trápí vás pigmentové skvrny, vrásky kolem očí nebo slabé vlasy? Tyto obtíže může zdárně vyřešit aloe vera, která v kombinaci s vitaminem E, mlékem nebo jogurtem dokáže zázraky.

Pouštní lilie. Že vám tento termín vůbec nic neříká? Někdy se tak nazývá rostlina aloe vera, která možná hrdě zdobí i vaši domácnost. Ačkoli původ této sukulentní byliny není dodnes s jistotou objasněn, o jejích blahodárných schopnostech mají odborníci jasno. Pokud budete čirý gel obsažený v typických zelených šlahounech konzumovat, můžete si vylepšit trávení, detoxikovat organismus a vyzrát nad záněty. Vnější aplikace zase podstatně vylepšuje kvalitu pokožky a zpomaluje tvorbu vrásek. Jakými způsoby ho lze prospěch své pleti maximálně využít?

Výroba očního krému jako snadný úkol

Tuba s očním krémem zeje prázdnotou, i když ji mačkáte ostošest? Nevadí, vytvořte si vlastní produkt, který je hotový za pár minut a slibuje zajímavé účinky. Budete potřebovat jednu polévkovou lžíci gelu z aloe very a kapsli vitaminu E (seženete v lékárně). Tu opatrně propíchněte špendlíkem a obsah vmíchejte do první jmenované přísady, čímž je vaše práce u konce. Budete-li tuto směs používat každý den, výsledky se dostaví co nevidět.

Kombinace s mlékem vyrovná tón pleti

Aspektů, které nahrávají vzniku pigmentových skvrn, je bohužel hned několik. Mezi ty nejčastější patří genetické dispozice, dlouhodobé užívání antibiotik, jaterní potíže nebo nadměrné vystavování se slunci. Ať už za ty vaše může cokoli, není nutné házet flintu do žita s tím, že boj s tímto nešvarem je předem prohraný. Vyzrajte na něj pomocí mléka a nektaru jmenované květiny! Jakmile tyto ingredience „seznámíte“, získáte spolehlivé zesvětlující přírodní mazadlo. Nespornou výhodou je jeho snadná aplikace, jelikož s ním stačí ošetřit zasažená místa a vyčkat, až se vstřebá.

Spojení s jogurtem posílí vlasy

Nejste tak docela spokojení s kvalitou svých kadeří? To se dá snadno změnit. A aloe vám s tím pomůže! Nabízí celou řadu cenných látek, které poskytují hydrataci, zabraňují vypadávání, ochraňují před nepříznivými vnějšími vlivy a blahodárně působí na kožní buňky. S čím tento gel smíchat, abyste dosáhli konzistence pasty, kterou necháte na vlhkých vlasech přibližně 20 minut? Ideální je bílý jogurt.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat