Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Chutné recepty z jednoho hrnce

04.04.2020 | Krok za krokem

Někdy není nálada, jindy času nazbyt. Proto jsme tu my, abychom vás inspirovali recepty na chutné pokrmy, které nezaberou mnoho času na přípravu, ani místo na plotně. Vyzkoušíte je?

Vepřové maso se zelím

Jakkoli se může zdát kombinace zelí a rýže nezvyklá, věřte, že si ji zamilujete. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výslednou chutí mile překvapíte i ty nejvybíravější strávníky.

Na přípravu budete potřebovat 750 g vepřového plece, jednu větší cibuli, sůl, pepř, česnek, mletou sladkou papriku, konzervu celých nebo pasírovaných rajčat, jeden hrnek rýže, 350 g hlávkového zelí a olej.

Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso orestujeme. Přidáme rajčata, dva stroužky pasírovaného česneku, dochutíme solí a pepřem, mletou paprikou a mírně podlijeme. Pečeme při 180 °C asi půl hodiny a přidáme rýži a nakrouhané zelí. Opět podlijeme a dusíme doměkka.

Kuře na žampionech

Kombinace kuřecího masa, žampionů a smetany prostě funguje. Když si pak celý oběd můžete připravit v jednom kastrůlku, je výsledný efekt o to příjemnější.

Na tuhle klasiku si připravte jedno celé kuře nebo kilogram kuřecích prsou či paliček, jedno kilo brambor, vaničku čerstvých žampionů (lze použít i z konzervy), kelímek 30% smetany, 150 gramů oblíbeného sýru, sůl, pepř a kmín.

Kuře naporcujeme a ze všech stran důkladně osolíme. Do máslem či tukem vymazaného pekáče naskládáme oloupané, na plátky nakrájené syrové brambory a nakrájené žampiony. Osolíme, dochutíme pepřem a kmínem a poklademe porcemi kuřete. Nakonec zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem, přiklopíme a dáme péct na 175 °C. Když je pokrm hotový, kuře by mělo být zlaté a brambory měkké.

Lososové těstoviny

Lososové těstoviny jsou spíše z jedné pánve, ale nic to nemění na tom, že jsou výtečné, s minimem práce a hotové jsou za dvacet minut.

Na jejich přípravu budete potřebovat 300 gramů čerstvého lososa, pár kapek citronu, špetku rozmarýnu, půl balíčku těstovin (ideálně tagliatelle nebo penne), smetanu ke šlehání, čtvrt litru zeleninového vývaru a sůl.

Lososa zbavte kůže a nakrájejte ho na menší kostky. V hlubší pánvi rozpusťte trochu másla, přidejte lososa, osolte, zakápněte trochou citronové šťávy a přidejte jednu čajovou lžičku rozmarýnu. Krátce orestujte, přilijte smetanu, vývar, vhoďte těstoviny a zakryjte poklicí. Těstoviny čas od času promíchejte a vařte doměkka.

Pochutnejte si na správně vychlazeném víně a sektu

Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

10 hlasů
50min 680 kJ 80 Kč

Nejčtenější články

Tip na večeři

Kuřecí s hříbky

12 hlasů
1h a 20min 405kJ 145 Kč

Kuřecí stehna s hříbky a broskvemi.

Smažený sumec

12 hlasů
50min 422kJ 180 Kč

Obalovaná ryba pečená v troubě.