Prostreno.cz

Oblíbená bábovka v různých variacích

Vanilková, mramorová nebo s oříšky? Kterou máte nejradši? Vyzkoušejte také naše recepty na jednoduché a úžasně chutné bábovky, na kterých si pochutnáte u snídaně, kávy nebo s návštěvou, která si jistě řekne o recept.

Mramorová se šlehačkou

Na tuhle úžasně vláčnou pochoutku si připravte pouze 250 ml šlehačky (smetany ke šlehání), 250 g cukru, 300 g hladké mouky, tři vejce, jeden prášek do pečiva a dvě lžíce kakaa.

Do mísy nalijte smetanu, přidejte celá vejce, rozšlehejte a vmíchejte cukr a mouku s práškem do pečiva.

Dvě třetiny hmoty nalijte do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Do zbytku těsta přidejte kakao, pečlivě rozmíchejte a nalijte na světlé těsto.

Bábovku pečeme na 180 °C přibližně třicet minut. Po vyjmutí z trouby ihned vyklopíme a necháme vychladnout.

Vanilková s pudinkem

Máte-li raději bábovku bez kakaa, vyzkoušejte vanilkovou. Budete potřebovat čtyři vejce, čtyři sáčky vanilkového pudinku, dvě deci oleje, 200 g cukru moučky, jeden vanilkový cukr a půl prášku do pečiva.

Postup je velmi jednoduchý. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s cukrem, přidáme olej a důkladně zašleháme. Pudinkový prášek postupně přimícháváme do směsi spolu s práškem do pečiva a nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 180 °C přibližně dvacet minut. Máte-li rádi kokos, můžete formu vysypat právě jím.

Jablečná s oříšky

Že jste takovou ještě nejedli? Tak byste ji měli honem vyzkoušet. Je to totiž vynikající! Na výrobu jablečné bábovky budete potřebovat 100 g hrubě mletých vlašských ořechů, 150 g strouhaných jablek, jeden hrnek hnědého cukru, jeden prášek do pečiva, hrnek polohrubé mouky, čtyři vejce, 100 ml mléka a půl hrnku oleje.

Ve větší míse rozšlehejte vejce s mlékem a olejem. Přidejte nastrouhaná jablka a hrubě pomleté vlašské ořechy.

V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a hnědý cukr. Sypkou směs postupně vmíchávejte do tekuté směsi. Vzniklé těsto nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

Bábovka se peče zhruba tři čtvrtě hodiny na 170 °C. Po upečení ji vyklopte, nechte vychladnout a posypejte moučkovým cukrem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat