Prostreno.cz

Kuřecí plátky na tymiánu

Plátky kuřecích prsou s tymiánem a česnekem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1053 kJ / 251 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy34g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte papriku, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
  2. Připravenou „pastou“ potřete maso z obou stran.
  3. Maso zabalte do fólie a nechte přes noc v chladu.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. V pánvi rozehřejte olej a maso z obou stran opečte, přibližně 5 až 8 minut.
  6. Pak maso uložte do pekáčku, nebo zapékací misky.
  7. Na stejnou pánev nalijte vývar, přidejte sherry, tymián, bobkový list a vařte pět minut.
  8. Směsí přelijeme kuřecí maso.
  9. Pečte v troubě přibližně 40 minut, nebo až je maso měkké.
  10. Maso vyndejte na talíř, šťávu sceďte do malého rendlíku, přidejte ve studené vodě rozmíchaný škrob a vařte 5 minut.
  11. Do omáčky vložte maso a jen prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky na tymiánu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat