Prostreno.cz

Játra s jablky a cibulí

Vepřová játra s rozmarýnem, orestovanými jablky a cibulí.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 574 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřových jater
  • 3 ks cibule
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 2 ks jablek
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Omytá jablka rozkrojte, zbavte jádřinců, nakrájejte je na plátky asi 1,5 cm silné.
  2. Na rozehřátém másle jablka krátce orestujte.
  3. Na oleji nechte zesklovatět na kolečka nakrájenou cibuli.
  4. Hotovou cibuli promíchejte s jablky.
  5. Očištěné plátky jater obalte v mouce a na rozehřátém oleji pečte z obou stran přibližně 6 minut.
  6. Během pečení posypte rozmarýnem.
  7. Opečená játra osolte, opepřete a podávejte s jablky a cibulí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,20g
  • Sacharidy:

    228,80g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    203,95g
  • Vláknina:

    74,00g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Grilovaná kuřecí játra s párky

(13 hlasů)
1h a 40min
1318 kJ

Špejle s marinovanými kuřecími játry

(14 hlasů)
35min
187 kJ

Husí játra na kari

(17 hlasů)
35min
680 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Játra s jablky a cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat