Prostreno.cz

Játra s jablky a cibulí

Vepřová játra s rozmarýnem, orestovanými jablky a cibulí.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 557 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřových jater
  • 3 ks cibule
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 2 ks jablek
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Omytá jablka rozkrojte, zbavte jádřinců, nakrájejte je na plátky asi 1,5 cm silné.
  2. Na rozehřátém másle jablka krátce orestujte.
  3. Na oleji nechte zesklovatět na kolečka nakrájenou cibuli.
  4. Hotovou cibuli promíchejte s jablky.
  5. Očištěné plátky jater obalte v mouce a na rozehřátém oleji pečte z obou stran přibližně 6 minut.
  6. Během pečení posypte rozmarýnem.
  7. Opečená játra osolte, opepřete a podávejte s jablky a cibulí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra s jablky a cibulí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat