Prostreno.cz

Houbová paštika

Paštiku je dobré připravit den předem. Je skvělá k snídani s čerstvým pečivem, ale je chutná i s krekry.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 822 kJ / 196 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky16g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 800 g čerstvých hub
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku - prolisovaného
  • 2 špetky chilli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky mořské soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 hrnek kešu ořechů - pražených
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy

  1. V rendlíku na rozehřátém másle nechte zpěnit oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte očištěné, nakrájené houby a duste 5 minut.
  3. Přidejte česnek, chilli, koriandr, kmín, sůl, pepř a duste, až se odpaří voda z hub.
  4. Vychladlé houby rozmixujte v mixéru s opraženými kešu ořechy.
  5. Mixér zapněte na nejnižší rychlost a pomalu přidávejte olej, až vznikne hustá pasta.
  6. Pastu dejte do malé formy vyložené potravinářskou folií, nebo do skleničky a nechte přes noc v lednici.
  7. Když paštika zatuhne přelijte ji vychladlým, rozpuštěným máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houbová paštika

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat