Prostreno.cz

Kachna pečená se švestkami

Maso je křehké a výborné.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 899 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy15g
tuky11g

Ingredience na

  • 2 kg celé kachny
  • 1 a 0,5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 5 lžic másla
  • 2 ks větší cibule
  • 10 kuliček jalovce
  • 4 ks hřebíčku
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g sušených švestek
  • 2 ks jablek - kyselá
  • 1 snítka tymiánu
  • 300 ml zeleninového vývaru, nebo vody

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Kachnu naporcujte, osolte a opepřete.
  3. Porce masa uložte do pekáče, přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, jalovec, hřebíčky, tymián a posypte majoránkou.
  4. Kachnu podlijte vývarem, nebo vodou, dejte do trouby a pečte zhruba 90 minut.
  5. Když bude maso skoro měkké, přidejte ke kachně jablka a švestky nakrájené na kousky (Přibližně 30 minut před dopečením).
  6. Vypečenou šťávu zaprašte moukou a povařte 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachna pečená se švestkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat