Prostreno.cz

Hrušky pečené se šalvěji

Hruškový dezert s jogurtem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 612 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy22g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 ks hrušek
  • 60 ml javorového sirupu - nebo medu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 5 lístků čerstvé šalvěje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte jablečný ocet a javorový sirup, nebo med v malé misce.
  3. Hrušky překrojte podélně na polovinu a vyjměte jádřinec.
  4. Malou zapékací misku vymažte máslem a na dno rozložte lístky šalvěje.
  5. Na šalvěj položte hrušky a do každé dejte kousek másla.
  6. Hrušky přelijte připravenou směsí z javorového sirupu, přikryjte a dejte do trouby.
  7. Podle zralosti hrušek pečte 10-15 minut, pak hrušky otočte a pečte dalších 10-15 minut.
  8. Podávejte teplé s bílým jogurtem, nebo zmrzlinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušky pečené se šalvěji

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat