Hrušky pečené se šalvěji
Hruškový dezert s jogurtem.
-
45min
15min příprava
30min vaření
-
612 kJ / 146 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy22g
tuky6g
Ingredience na
- 2 ks
hrušek
- 60 ml
javorového sirupu
- nebo medu
- 2 lžíce
másla
- 2 lžíce
jablečného octa
- 5 lístků
čerstvé šalvěje
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Smíchejte jablečný ocet a javorový sirup, nebo med v malé misce.
- Hrušky překrojte podélně na polovinu a vyjměte jádřinec.
- Malou zapékací misku vymažte máslem a na dno rozložte lístky šalvěje.
- Na šalvěj položte hrušky a do každé dejte kousek másla.
- Hrušky přelijte připravenou směsí z javorového sirupu, přikryjte a dejte do trouby.
- Podle zralosti hrušek pečte 10-15 minut, pak hrušky otočte a pečte dalších 10-15 minut.
- Podávejte teplé s bílým jogurtem, nebo zmrzlinou.