Prostreno.cz

Kořeněné vepřové maso

Voňavé vepřové maso, lehce upravené podle indického receptu. Skopové maso bylo nahrazeno masem vepřovým.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 643 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na

  • 600 g vepřové plece, nebo kýty
  • 5 lžic oleje
  • 3 lžičky indického koření
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks mrkve
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru - drobně nasekaného
  • 1 špetka mletého chilli
  • 1 plechovka drcených rajčat - á 400 g
  • 170 g rajčatového protlaku
  • 0,5 lžičky soli
  • 300 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a orestujte je v pánvi s olejem.
  2. Maso posypte směsí koření a minutu míchejte.
  3. K masu přidejte oloupanou, na tenké plátky pokrájenou mrkev, nasekaný zázvor a česnek a posypte chilli.
  4. Vše promíchejte, zalijte vývarem, přidejte rajský protlak a duste doměkka. Až je maso skoro měkké, přidejte drcená rajčata.
  5. Podle chuti osolte.
  6. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší, nebo s rýží.

TIP:

K přípravě můžete použít maso skopové.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kořeněné vepřové maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat