Prostreno.cz

Jahodová bublanina

Upečte si klasický lahodný moučník se šťavnatými jahodami.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 915 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy31g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g čerstvých jahod
  • 120 g změklého másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 ks vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 400 ml vlažného mléka
  • 600 g polohrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Máslo utřete v robotu s cukrem a žloutky do světlé hmoty.
  2. Pak přimíchejte vlažné mléko a polovinu proseté mouky.
  3. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh.
  4. Zbytek mouky prosejte s kypřicím práškem a přidejte k těstu do robotu.
  5. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
  6. Plech s vyšším okrajem, zapékací misku či kulatou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  7. Vlijte polovinu těsta a poklaďte polovinou jahod, zalijte druhou půlkou těsta a poklaďte zbylými jahodami.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,34g
  • Sacharidy:

    314,56g
    • Cukry:

      108,80g
  • Tuky:

    178,22g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Hrníčkový moučník s malinami

(7 hlasů)
55min
1065 kJ

Broskve s mandlemi

(5 hlasů)
30min
673 kJ

Roláda s banánem

(10 hlasů)
40min
1049 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jahodová bublanina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat