Prostreno.cz

Plněná grilovaná paprika

Quinoa, cuketa, cibule, česnek a sýr - to je náplň grilovaných paprik.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 948 kJ / 226 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy11g
tuky17g

Ingredience na

  • 4 ks velkých paprik
  • 1 hrnek quinoi
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks malé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks malé cukety
  • 100 g sýra feta - nebo jiný sýr
  • 2 lžíce bílého balsamika
  • 2 špetky bylinkové soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 4 ks velké plátky anglické slaniny

Postup přípravy

  1. Quinou připravte podle návodu na obalu.
  2. Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájejte a nechte zpěnit v pánvi na oleji s máslem.
  3. Přidejte na drobné kostičky nakrájenou cuketu a duste 10 minut.
  4. Pánev odstraňte ze zdroje tepla a k cuketě vmíchejte připravenou quinou a nastrouhaný sýr.
  5. Dochuťte balsamikem, bylinkovou solí a černým pepřem.
  6. Papriku z jedné strany podélně rozkrojte a odstraňte semínka (paprika musí zůstat vcelku).
  7. Papriky naplňte připravenou směsí, uzavřete je a obalte plátky slaniny.
  8. Grilujte na středně předehřátém grilu 15-20 minut, často otáčejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná grilovaná paprika

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat