Prostreno.cz

Vepřové maso s pikantní omáčkou

Dušené hovězí maso s jemně pikantní kari omáčkou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 541 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 700 g zadního hovězího masa
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 2 špetky soli
  • 1 ks malé zelené chilli papričky - volitelné
  • 1 hrst kešu ořechů - nebo arašídy

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na stejně velké proužky, dejte do kastrolu, přidejte vývar a duste doměkka.
  2. Kokosové mléko přiveďte k varu, přidejte kari pastu, kešu ořechy, nakrájenou chilli papričku, cukr a rybí omáčku. Vařte, až se omáčka zredukuje skoro na polovinu.
  3. Pokud se vám omáčka zdá řídká, můžete ji zahustit škrobovou moučkou.
  4. Měkké maso i s vývarem nalijte do omáčky a promíchejte. Podle chuti osolte.
  5. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s pikantní omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat