Prostreno.cz

Jablka s čokoládou a ořechy

Fantastický podzimní dezert z jablek.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1160 kJ / 277 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy39g
tuky16g

Ingredience na

  • 4 ks velkých jablek
  • 2 lžičky změklého másla
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 4 ks menších tyčinek skořice
  • 100 g tmavé čokolády
  • 80 ml 33% smetany
  • 1 hrnek vlašských ořechů

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na teplotu 190 °C.
  2. Z jablek vyndejte jádřinec.
  3. Jablka uložte do malé zapékací misky.
  4. Do každého jablka dejte 0,5 lžičky másla, 0,5 lžíce cukru a 1 tyčinku skořice.
  5. K jablkům nalijte přibližně 120 ml vody, jablka přikryjte a pečte v troubě 20-30 minut, podle druhu jablek.
  6. Mezitím si připravte čokoládu: Ve vodní lázni zahřejte smetanu s nalámanou čokoládou. Míchejte, až se čokoláda rozpustí.
  7. Jablka podávejte přelité čokoládou, posypané nasekanými ořechy.

TIP:

Jablka můžete přelít i trochou šťávy z pečení.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,82g
  • Sacharidy:

    240,10g
    • Cukry:

      120,60g
  • Tuky:

    230,52g
  • Vláknina:

    76,21g

Aktivita pro spálení: 277 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Šátečky se švestkami

(4 hlasů)
55min
668 kJ

Koláč s rumovou polevou

(3 hlasů)
1h a 20min
1414 kJ

Dezert z klementinek

(2 hlasů)
25min
1057 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablka s čokoládou a ořechy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat