Prostreno.cz

Čokoládové lanýže

Delikatesní čokoládové lanýže obalené v kokosu.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 45min

    45min příprava

  • 1923 kJ / 459 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy28g
tuky37g

Ingredience na

  • 70 g smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • 60 g krupicového cukru - může být i méně
  • 200 g kvalitní čokolády - nejlépe 80-90 % kakaa
  • 2 lžíce likéru podle vlastní chuti
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • Na obalení
  • 200 g strouhaného kokosu

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku nalijte smetanu, přidejte máslo a cukr. Za stálého míchání zahřívejte, než se cukr i máslo rozpustí.
  2. Pak ihned odstavte, přidejte všechnu nalámanou čokoládu a vařečkou míchejte, dokud se dokonale nerozpustí.
  3. Vmíchejte likér.
  4. Tekutou směs nechte vychladnout a nechte do druhého dne v chladničce.
  5. Ze ztuhlé lanýžové hmoty lžičkou odkrajujte menší kousky, bleskově je zaoblete konečky prstů a hned obalte v kokosu.
  6. Lanýže můžete ukládat do papírových košíčku.
  7. Uchovejte v chladu.

TIP:

Počt kuliček záleží na tom, jak velké kuličky budou.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Čokoládové lanýže

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat